Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: canon 300/4

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jedi Zobacz posta
    a jakie czasy osiągacie z 300 4 - włączony IS i do tego hmm monopod...
    monopod i IS? jak użyjesz IS na statywie/monopodzie to efekty mogą być wręcz odwrotne do oczekiwanych. Nie jestem pewien ale chyba instrukcja zaleca wyłączenie stabilizacji przy zamontowaniu obiektywu na statywie/ monopodzie (pewności nie mam)
    Stabilizacja w tym obiektywie to stare rozwiązanie i daje około 2 EV - czyli nie za wiele.

A osiągane czasy to nie tylko stabilizacja ale również wprawa i pewna ręka fotografującego.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    A osiągane czasy to nie tylko stabilizacja ale również wprawa i pewna ręka fotografującego.
    jak rowniez standardy autora, bo np. szanujacy sie landszafciarz w zyciu nie pusci do druku i podpisze swoim nazwiskiem tego, co kotleciarz czy prasowy bez zajakniecia umiesci w portfolio

nie wiem jak wersja z IS, ale ta stara jest sakramencko ostra pod warunkiem utrzymania naprawde krotkiego czasu albo prawidlowego uzycia statywu (i wezyka spustowego i MLU). a jak maja byc standardy gazetowe jakosci to rygor znacznie spada i wtedy nawet z 1/50 sekundy znajdzie sie cos do druku :-D
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    monopod i IS? jak użyjesz IS na statywie/monopodzie to efekty mogą być wręcz odwrotne do oczekiwanych. Nie jestem pewien ale chyba instrukcja zaleca wyłączenie stabilizacji przy zamontowaniu obiektywu na statywie/ monopodzie (pewności nie mam)
    Stabilizacja w tym obiektywie to stare rozwiązanie i daje około 2 EV - czyli nie za wiele.

Statyw - OK, ale mono nieco inna bajka. Monopod NIE JEST statywem
    Monopod dziala na zasadzie "upłyniania" drgan, z łapy one sa chaotyczne i gwaltowne, na mono drgania są płynniejsze. Gdy do tego dojdzie IS mamy piekny DUET.

Uprawnienia umieszczania postów