Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: [Magnez] moje zdjęcia

Awatar Magnez
    Miasto
    zdw

Domyślnie

Sesja z Darią :-)

20.

21.

22.

23.

24.

25.

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

20 obróbka niechlujna na granicach- czoło-policzek-włosy i trochę drzewo są jaśniejsze miejsca. Chciałaś zakryć jasne tło? przepał?
    21 kiepskie BW- szaro jest, cień na twarzy
    22 jak wyżej z czarno białym, skos, poza nie przekonują mnie jakby backstagowe było
    23 raczej niekorzystne dla modelki
    24 znów skos mi się nie podoba, ciasno u dołu i na prawo...hmm samej koncepcji pozy właściwie nie rozumiem ani nie jest to hmm prezentacja stroju ani nie jest jakoś wyraźnie wesoło spontanicznie
    25 brzydka winieta, co ma dawać ta 45stopnowa krzywizna? Tak duży skos to musiałaś zrobić świadomie, kompozycyjnie uważasz że to dobrze robi? ucięte palce, wyprane kolorki, zielony zafarb. To jest według mnie najsłabsze pod każdym względem.

Awatar Magnez
    Miasto
    zdw

Domyślnie

20. teraz zauważyłam niedociągnięcia, fakt, przepaliło mi niebo
    backstagowe- tzn?
    25 jest akurat moim ulubionym... możesz sprecyzować co Ci się nie podoba w winiecie? Ta krzywizna była zrobiona na zasadzie "ciekawe jak to będzie", jestem samoukiem, jeżeli chodzi o portrety to mocno początkująca Możesz napisać kiedy można przekrzywić kadr, bo zauważyłam, że tak robią.
    Kolorami chciałam pokazać aurę jaka panowała, było chłodne i wilgotne powietrze, do tego woda.

Domyślnie

Marcin wiele juz napisal i ze wszystkim sie zgadzam
    Piszesz ze 25 to twoje ulubione ale zrobione na zasadzie "ciekawe jak to będzie"
    wg mnie kompozycyjnie chyba najgorsze ze wszystkich. Mialem wrazenie ze zaraz woda ze stawu wleje mi sie na biurko. Jestes samoukiem jak duza czesc osob na tym forum i pewnie wiesz ze warto tez troche poczytac. Chcesz wiedziec kiedy i jak pochylic? polecam Kompozycja Obrazu Fotograficznego Pawła Wójcika
    poza tym gdym chcial pokazac zimno to bardziej zafarbil bym na niebiesko a nie na "sielsko - anielsko" zielono.

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magnez Zobacz posta
    backstagowe- tzn?
    jak z przygotowania do zdjęcia, modelka na razie sobie byle jak usiadła i poprawia włosy, albo wiatr zawiał i dlatego się poprawia. O co chodzi w tym zdjęciu? co ma pokazać? nie widać pół twarzy- oczu, największą uwagę zwraca ramie, druga dłoń- szponiasta. Dla mnie bezsensowny cyk, ot tak zza kulisowy zrobiony między planowanymi ujęciami.
    możesz sprecyzować co Ci się nie podoba w winiecie?
    to jak działa na niebo jej zakres i równy stopień przeźroczystości

kiedy krzywić? nie jestem guru ale według mnie wtedy kiedy ma to jakiś sens
    kiedy mając takie zadanie nada zdjęciu odpowiedniej dynamiki albo kompozycyjnie będzie pasować do treści zdjęcia, przebiegających tam linii albo właśnie specjalnie te linie złamie. To jest dziedzina sztuki kurde nie ma gotowego przepisu.
    Krzyw sobie ile chcesz, jeśli się Tobie tak podoba.
    Obiektywnie książkowo zgodnie z zasadami to wydaje mi się ze taka krzywizna 45 stopni w tym ujęciu jest niepoprawna.
    Do jakieś "ahtystycznej" natchnionej fotografii to może brakuje tutaj klimatu a zresztą takie zdjęcie samo by się obroniło.
    Według mnie- "ciekawe jak to będzie"- no niestety jest fatalnie
    bo zauważyłam, że tak robią.
    podlinkuj jakieś zdjęcia z tak mocnym przechyłem, masz szansę mnie przekonać

Awatar Magnez
    Miasto
    zdw

Domyślnie

Dzięki, teraz wiem co źle i jak to poprawić, jakich błędów unikać

Ps. nie ma przepisu, ale w każdej dziedzinie sztuki obowiązują jakieś zasady, niekoniecznie ściśle określone

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów