Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Gdzie mam posadzić swoje zdjęcia i czy da się je ładnie pokazywać?

Domyślnie Gdzie mam posadzić swoje zdjęcia i czy da się je ładnie pokazywać?

Witam,

Jak w tytule, nie podoba mi się ani flikr ani picassa, ciekawy jest zenfolio i chyba jako jedyny oferuje backup zdjęć i bardzo dobra jakość wyświetlonych zdjęć. I to chyba wszystko co znalazłem znośnego. Nigdzie niema ładnych galeri aby pokazać zdjęcia na dużym monitorze czy TV fullHD. Zawsze to jakieś brzydkie albo zawalone reklamami Może ktoś znalazł coś fajnego... ?
    Dodam że chodzi o częste wgrywanie zdjęć aby je odrazu pokazywać znajomym online. Np na wakacjach z netbooka.
    Z góry dziękuje za wszelkie porady.

M.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

FTP i jakaś prosta galeria typu Simpleviewer czy Autoviewer...

Domyślnie

zaitsev - dzieki ale chodi mi oto aby móc wgrywac fotki bezpośrednio na jakiś serwis np jak jestem na wakacjach, bez photoshopa, czasu ani checi jakiejkolwiek przeróbki zdjęc czy skryptowania (bo nieumiem) ??: no i żeby to mialo katalogi aby moża było stworzyć kilka galeri.
    Dużo wymagań? to dopiero początek mojej listy życzeń do Świętego Mikołaja

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez midori Zobacz posta
    zaitsev - dzieki ale chodi mi oto aby móc wgrywac fotki bezpośrednio na jakiś serwis np jak jestem na wakacjach, bez photoshopa, czasu ani checi jakiejkolwiek przeróbki zdjęc czy skryptowania (bo nieumiem) ??: no i żeby to mialo katalogi aby moża było stworzyć kilka galeri.
    Dużo wymagań? to dopiero początek mojej listy życzeń do Świętego Mikołaja
    No to tym bardziej FTP... Odpalasz Total Commandera w dowolnym miejscu na świecie i wio... Katalogi, galerie - co chcesz, pełna samowolka... Nie trzeba do tego Photoshopa ani skryptowania.

Domyślnie

Eee a czy będę mógł łatwo wysłać linka "do mojej cioci" aby zobaczyła te zdjęcia bez znajomości programowania w C++ ? chętnie zobacze taką galerie, jestem laikiem jak chodzi o tworzenie stron i znam kilku kumpli fotografów którzy ledwo sobie radzą z Photoshopem więc jak usłyszą FTP albo Total Comander to uciekną a galerie chcieli by mieć.

Domyślnie

ja wrzucam na wordpressa. to wprawdzie bardziej dla blogerow ale nikt przeciez nie broni w poscie umiescic tylko fotografii bez tekstu. mozna dzielic posty na kategorie, opisywac tagami etc

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nysa

Domyślnie

Witam,

Jak w tytule, nie podoba mi się ani flikr ani picassa, ciekawy jest zenfolio i chyba jako jedyny oferuje backup zdjęć i bardzo dobra jakość wyświetlonych zdjęć. I to chyba wszystko co znalazłem znośnego. Nigdzie niema ładnych galeri aby pokazać zdjęcia na dużym monitorze czy TV fullHD. Zawsze to jakieś brzydkie albo zawalone reklamami Może ktoś znalazł coś fajnego... ?
    Dodam że chodzi o częste wgrywanie zdjęć aby je odrazu pokazywać znajomym online. Np na wakacjach z netbooka.

M.
    jalbum

Pozdrawiam
    40d z gripem, 17-55 2,8 IS, 85 1,8 70-200 4,0L IS, 300d z gripem, 18-55, 50 1.8 II, 28-135 IS USM, 420 EX

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Eee a czy będę mógł łatwo wysłać linka "do mojej cioci" aby zobaczyła te zdjęcia bez znajomości programowania w C++ ? chętnie zobacze taką galerie, jestem laikiem jak chodzi o tworzenie stron i znam kilku kumpli fotografów którzy ledwo sobie radzą z Photoshopem więc jak usłyszą FTP albo Total Comander to uciekną a galerie chcieli by mieć.
    Stron się nie robi w C++

A FTP i Total Comander działają na zasadzie przegrywania plików z jednego katalogu do drugiego, tyle że po drodze masz pół świata ;-)

Co do konkretnych galerii to nie wiem, ale prawdopodobieństwo że po wgraniu katalogu zdjęć robi się automatycznie katalog w którejś z nich jest bardzo duże. Jeżeli ja bym wiedziała jak taki skrypt napisać to na pewno ktoś już to wcześniej zrobił lepiej

Tylko żeby to zadziałało to musisz mieć gdzieś wykupiony hosting ew kawałek miejsca na serwerze jakiegoś kumpla...
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

elegancko zdjęcia prezentuje według mnie http://shownd.com/
    ale chyba ma mały limit dla darmowego użytkownika

jalbum polecam za RobertemS z tym że tam darmowy limit to 30MB wiec za dużo jakiś full hd obrazków nie wrzucisz. Może że masz swoje miejsce na jakimś serwerze to bez problemu. Jalbum jest bardzo prosty w obsłudze i oferuje dużo skórek.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    btw sam korzystam z jalbum i jestem zadowolony
    Ostatnio edytowane przez MarcinG ; 12-05-2010 o 22:50 Powód: Automerged Doublepost

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

chcesz ladowac na serwer zdjecia w pelnej rozdzielczosci? zwariowales?

co znaczy ladna galeria? moim zdaniem flickr oraz picasa sa ok. jak chcesz ladniejsza to musisz zrobic ja sobie sam :razz: najlepiej z jakims darmowym skryptem

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów