Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: jednak wina sterownika

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie jednak wina sterownika

Idąc za radami Viteza - przeinstalowałem Win98. I niestety dalej to samo. podłaczam 350 przez kabelek do USB, właczam aparat, odpala się CameraWindow, kopiuję zdjęcia, wyłączam CW i ZB, wyłaczam 350d i .. niebiesko się robi. Podpinam jekiekolwiek inne urządzenie przez USB z jego driwerami (drukarkę, pen drive, cokolwiek) i wszystko pracuje jak należy.
    Kolejna fuszerka Canona
    Pozdrawiam
    Marek

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Hmmm, nie wiem jaki byl problem, ale nie lepiej kupic czytnik i miec spokoj ?
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    Hmmm, nie wiem jaki byl problem, ale nie lepiej kupic czytnik i miec spokoj ?
    można.. a raczej trzeba.
    Szkoda, bo KIT to nie tylko szkło i body, ale i oprogramowanie. IMHO to bardzo źle swiadczy o Canonie, że wypuszcza na rynek takie buble, jak drivery pod Win98SE
    Pozdrawiam
    Marek

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    Idąc za radami Viteza - przeinstalowałem Win98. I niestety dalej to samo. podłaczam 350 przez kabelek do USB, właczam aparat, odpala się CameraWindow, kopiuję zdjęcia, wyłączam CW i ZB, wyłaczam 350d i .. niebiesko się robi. Podpinam jekiekolwiek inne urządzenie przez USB z jego driwerami (drukarkę, pen drive, cokolwiek) i wszystko pracuje jak należy.
    Kolejna fuszerka Canona
    nie bronie Canona - bo nie uzywam ich softu, ale... Win98 to taki staroc, ze wspolpraca z USB jest jakos-tam doklejona (Win98SE) i to jest przyczyna wielu problemow ... poza tym: to, ze Ty masz problemy ze swoim kompem nie znaczy jeszcze, ze ktos robi fuszerke: moze po prostu nie umiesz poprawnie zainstalowac systemu? moze masz badziewna plyte glowna (generujaca problemy z hardwarem-wierz mi, sa takie),a moze ,,tylko''nieaktualne steroniki do niej? moze procek to AMD i nie masz wgranych Via4in1 (lub wgrane niepoprawnie - np. podczas instalacji po wgraniu sterow do k.graf) - przyczyn moze byc 1000....
    dlatego proponuje Linuxa - swietnie obsluguje cyfraki
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    nie bronie Canona - bo nie uzywam ich softu, ale... Win98 to taki staroc, ze wspolpraca z USB jest jakos-tam doklejona (Win98SE) i to jest przyczyna wielu problemow ...
    zgadzam się z Krzyśkiem. Może ktoś na forum ma te sterowniki pod Win98? Wtedy wszystko byłoby jasne.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    zgadzam się z Krzyśkiem. Może ktoś na forum ma te sterowniki pod Win98? Wtedy wszystko byłoby jasne.
    nawet niekoniecznie chodzi o stery pod sprzet Canona w systemi w Win98SE: pracujac w firmie komp. pare lat temu widzialem, jak wiele konfiguracji sprzetowych mialo problemy z obsluga roznego rodzaju hardwaru: a to spowodowane bylo badziewnymi/nieaktualnymi sterami do plyty glownej. pewniejsze rozwiaznie: firmowa plyta glowna, jeszcze pewniejsze: system Linux

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

gawryl,

Mainboard to GA-P8E800 firmy Gigabyte, z chipsetem 845PE Intela. Nie używam nigdzie AMD, bo kilka razy sparzyłem się. Na pokładzie może nie bogato, bo Celeron 2,0 GHz, 256 DDR RAM (Kingstona), GeForce4 64 MB, Seagate Barracuda 80 GB...
    Instalacja - najpierw Win98SE z podziałem na 2 partycje ok. 20 i 60 GB. Następnie drivery chipseta, USB 2.0 z CD dostarczonego z płytą, drivery nVidia, AC'97, DirectX 9c, drukarki. Wszystko gra. System pracuje stabilnie
    Wgrywam soft z płyty Canona, podłączam aparat - wszystko działa do czasu gdy chcę odłączyć aparat... system pada. Wtedy i TYLKO wtedy.

Co mogłem źle zrobić ?? Bo mnie się wydaje, że nic
    Pozdrawiam
    Marek

Miasto
    Bialystok

Domyślnie

gawryl,

Mainboard to GA-P8E800 firmy Gigabyte, z chipsetem 845PE Intela. Na pokładzie może nie bogato, bo Celeron 2,0 GHz, 256 DDR RAM (Kingstona), GeForce4 64 MB, Seagate Barracuda 80 GB...
    konfiguracja ladna - zazdroszcze

Instalacja - najpierw Win98SE z podziałem na 2 partycje ok. 20 i 60 GB. Następnie drivery chipseta, USB 2.0 z CD dostarczonego z płytą, drivery nVidia, AC'97, DirectX 9c, drukarki. Wszystko gra. System pracuje stabilnie
    proponuje zajrzec na www producenta plyty gl. - poszukac najnowszych sterow do plyty. te z oryginalnej plytki - na bank sa przestarzale. nic innego (chwilowo) nie przychodzi mi do glowy.

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

ZONK,

właśnie zassałem i zainstalowałem wszystkie najnowsze stery pod Win98SE ze strony Gigabyte'a.. to samo :-(
    Pozdrawiam
    Marek

Miasto
    Bialystok

Domyślnie

ZONK,

właśnie zassałem i zainstalowałem wszystkie najnowsze stery pod Win98SE ze strony Gigabyte'a.. to samo :-(
    zmien system: moja sugestia - Linux

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów