Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Nastawianie ekspozycji 350D

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    Czy ktoś ma plik z firmware 1.0.2 ?
    mam gdzies ten plik bo ze 2 tygodnie temu go sobbie wgrywałem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek
    To co ja mam popsute? U mnie na AV, P i TV , po wciśnięciu guzika do połowy - AF bip bip, a ekspozycja się rusza )-:

wiec tak, ekspozycja blokowana jest tylko w przypadku pomiaru swiatla usrednionego, w przypadku pomiaru "punktowego" i srednio-wazonego po wcisnieciu migawki do polowy ekspozycja nie jest blokowana... a dlaczego nie jest ... nie wiem... troche bez sesnu, szczegolnie przy pomiarze "punktowym"

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Właśnie otrzymałem taką samą odpowiedź na dpreview.com

A więc dobrze pamiętałem, że mi się to kiedyś zmieniało jak się bawiłem aparatem! Ale dawno to było, bo przezwyczaiłem się do matrycowego i nie czułem jakoś konieczności jego zmiany.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

baronek
    Guest

Domyślnie

Eeee... no to widzę, że moje pytanie nie było wcale takie bez sensu, bo to jest naprawdę nieźle pokręcone.

Że też mnie podkusiło czytać tą instrukcję. O wiele prościej by mi było bez tego

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Sprawdziłem.
    Rzeczywiście. Znowu jakieś chore ograniczenie, podobne do tych z 300d (bez wasi).
    Grrr.... AE Lock pod przyciskiem migawki działa tylko w matrycowym, a ja używam centralnego.
    Na całe szczęście w większości korzystam z M
    A w jeszcze większej wiekszości z analoga (-: (do cyfry zmusza mnie nazwijmy to rynek, gdy zdjęcia muszą być szybko i kolorowe). Poza tym cyferki używa żona.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów