Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: PowerShot A80 - rozmyte zdjecia, zacieki

garczi
    Guest

Domyślnie PowerShot A80 - rozmyte zdjecia, zacieki

Witam!

Pojawił się problem w moim Canonku A80. Działał bez zarzutu przez ładnych kilka lat i nagle robi rozmazane zdjęcia. Wygląda to tak jakby były zacieki na zdjęciach. Raz są większe zacieki, raz mniejsze. Dodatkowo obraz na ekranie LCD jest rozmyty i zniekształcony. Czego to może być wina? Czy da się to naprawić? Ile coś takiego może kosztować, bo aparat jest już stary i jeśli to droga naprawa to nie opłaca się tego robić.

Poniżej próbki zdjęć:
    http://garczynski.site40.net/projekty/foto/IMG_0004.JPG
    http://garczynski.site40.net/projekt...braz%20001.jpg
    http://garczynski.site40.net/projekty/foto/Obraz.jpg

Domyślnie

Słuchaj, oddaj go najlepiej do serwisu. Zdjęcia są rzeczywiście "dziwne". Większość serwisów wykonuje diagnoze bezpłatnie i dostaniesz "wyrok"...ile

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

To wygląda na padniętą matrycę, którą autoryzowany serwis (C.S.I -ul. Żytnia )wymieniał bezpłatnie. I co ważne, niezależnie od wieku sprzętu !!!.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Selena Zobacz posta
    To wygląda na padniętą matrycę, którą autoryzowany serwis (C.S.I -ul. Żytnia )wymieniał bezpłatnie. I co ważne, niezależnie od wieku sprzętu !!!.
    bezpłatnie??

jak to tak - bezpłatnie?
    na jakiej podstawie?

pytam, bo mam gdzieś w szufladzie starego A95, którego dopadła dość podobna przypadłość z matrycą.
    pozdro.,
    m.

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    bezpłatnie??

jak to tak - bezpłatnie?
    na jakiej podstawie?

pytam, bo mam gdzieś w szufladzie starego A95, którego dopadła dość podobna przypadłość z matrycą.
    Dożywotniej gwarancji na matrycę Sony, czy jakoś tak
    Mnie w A70 i kilku sprzętach znajomych tak wymieniali.

Hitem były swego czasu wymiany matryc, bodajże w S1IS, gdzie w przypadku braku matryc, klient dostawał ... nówkę S5IS
    A jakie były wtedy ceny na Allegro za używane S1IS

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zgadza sie, ale Sony juz nie we wszystkim za darmo wymienia, zostalo zaledwie kilka modeli na liscie (DSC-T1, -T3, -T33, -F717 i zdaje sie -F88), reszta, nawet jesli ma padniete taka sama matryce, musi obejsc sie ze smakiem.. Takze lepiej sie upewnic, ze dany model nadal jest naprawiany za darmo.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mój A95 miał podobnie, tylko gorzej - przez te maziaje nawet nie dało się rozpoznać, co było fotografowane). Na podstawie forumowych doniesień wstępnie zdiagnozowałam zgon wadliwej matrycy i chcę wysłać na Żytnią w nadziei na darmową naprawę. Ostatnio uruchomiłam grata i co się okazało? Maziajów nie ma. Są idealnie czarne zdjęcia, choć wszystkie mechanizmy zdają się pracować prawidłowo :-( Jednak wyślę, bo szkoda staruszka.
    Ponoć podobne objawy mogą wystąpić przy uszkodzonej migawce.
    Jaka cyfrówka? Dla tradycyjnego katolika - Canon. Dla prawosławnego - Nikon. Dla protestanta - żaden, bo Pismo mówi, że nie będziesz czynił obrazu.

Mało piszę, dużo czytam.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Asiulus Zobacz posta
    Maziajów nie ma. Są idealnie czarne zdjęcia, choć wszystkie mechanizmy zdają się pracować prawidłowo :-(
    Jezeli byly maziaje a teraz widac ikonki i menu, to nadal wina matrycy, w soniakach jest dokladnie ten sam objaw - maziaje a potem czarny obraz, czasem poprzeczne, mrugajace linie linie, jakby obraz stracil synchronizacje.

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebciu Zobacz posta
    Zgadza sie, ale Sony juz nie we wszystkim za darmo wymienia, zostalo zaledwie kilka modeli na liscie (DSC-T1, -T3, -T33, -F717 i zdaje sie -F88), reszta, nawet jesli ma padniete taka sama matryce, musi obejsc sie ze smakiem.. Takze lepiej sie upewnic, ze dany model nadal jest naprawiany za darmo.
    Ale tu chodzi o wadliwe matryce sony ktore byly montowane w aparatach canona..

Najlepiej zadzwonic na zytnia i spytac sie czy model aparatu podlega rozszerzonej gwarancji, jezeli tak, to wyslac aparat poczta i czekac na kuriera z naprawionym aparatem
    CANON EOS 40D z dodatkami

Dopiero zaczyna

Domyślnie

O to wlasnie mi chodzilo, nawet jesli nie wynika to jasno z tresci Problem w tym ze te matryce byly montowane w wielu produktach Sony (a takze innych producentow) i do dzis trafiaja do serwisu nie tylko wymienione przeze mnie modele ale tez inne (i np.kamery). Ale tylko w tych sensor wymieniany jest za darmo. Analogicznie, mozliwe ze Canon takze wymienia wadliwe matryce w wybranych modelach, a nie we wszystkich, w ktorych byly one instalowane.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów