Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: szerokosc kadrow - obiektywy na Cropie i aps-h

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie szerokosc kadrow - obiektywy na Cropie i aps-h

Witam

Szukam takiej porownywalki Mianowicie, zeby na siebie nalozone byly dwa kadry wykonane tym samym obiektywem ale na cropie i aps-h. podpowiedzcie jakas stronke , bo moje poszukiwania cos nie ida ;-/ Chce sprawdzic jak bedzie wygladal kadr z 85-tki i 135-tki.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A nie możesz sobie porobić np. w DPP cropów zachowując proporcje? To tylko mnożenie rozmiaru w pixelach przez 85/135.
    Entuzjastyczny Neofita

Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    A nie możesz sobie porobić np. w DPP cropów zachowując proporcje? To tylko mnożenie rozmiaru w pixelach przez 85/135.
    Cropa ze 135 nie zrobie bo nie mam ( planuje zakup ) Jak bym mial to bez problemow bym sobie poradzil

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    Cropa ze 135 nie zrobie bo nie mam ( planuje zakup ) Jak bym mial to bez problemow bym sobie poradzil
    Ale masz 85, wycinaj w proporcji 85/135 i widzisz jak by to wyglądało. Nie wiem co prawda, co z tego wywnioskujesz, ja bym wolał określać odległości robocze (headshotową, popiersiową, sylwetkową) wg np. http://www.fotografuj.pl/Article/Kal...biektywu/id/68
    Entuzjastyczny Neofita

Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Ale masz 85, wycinaj w proporcji 85/135 i widzisz jak by to wyglądało. Nie wiem co prawda, co z tego wywnioskujesz, ja bym wolał określać odległości robocze (headshotową, popiersiową, sylwetkową) wg np. http://www.fotografuj.pl/Article/Kal...biektywu/id/68
    Chce zobaczyc jaka bedzie roznica w kadrach pomiedzy 85 na Cropie , a 135 na aps-h Bo jesli nie bedzie duzej to swoje 24-70 sprzedam i kupie 135 z racji tego ze foce sport na hali A jesli chodzi o wyciecie sobie tego z DPP to nie poradze sobie zeby to przeliczyc ...

Bywalec Awatar vinietu
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Poniżej kilka takich nakładek,może pomogą ..
    http://www.flickr.com/search/?q=crop+vs+ff&s=int
    5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866

Uprawnienia umieszczania postów