Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: 50d - Nie chce się włączyć

Miasto
    Warszawa

Domyślnie 50d - Nie chce się włączyć

Witam,
    niestety dopadł mnie taki problem. Skończyłem robić zdjęcia, spakowałem aparat do plecaka i pojechałem do hotelu. Po czasie okazało się, że body nie chce się już uruchomić. Nie pomogła zmiana baterii, karty itp.
    Nie kojarzę aby przyczyną mógł być uraz mechaniczny, zmiana karty ( zgrywanie ). 50 tka ma około 35 tys przebiegu.
    Czy ktoś miał podobne doświadczenia, jakieś sugestie? Jutro trafi do serwisu, jeśli macie jakieś informacje, proszę o wpisy.

pozdrawiam
    P.

Dopiero zaczyna Awatar GTeam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pasza Zobacz posta
    Po czasie okazało się, że body nie chce się już uruchomić. Nie pomogła zmiana baterii, karty itp.
    Spróbuj może kablem ją podpiąć pod komputer czy ją zobaczy... może coś to da, jak nie może się przełącznik uwalił i nie ma styku (jak dociskasz też nic?)
    Duża czarna puszka z napisem Canon + stałki + zuuumy + jakieś świeczki i inne gadżety/śmieci. Rozwijam listę sprzętu szybciej niż umiejętności...

-------------

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Komputer nie widzi aparatu. Dociskanie nic nie daje, zero reakcji.

Domyślnie

No to ślij do serwisu i już... co tu debatować

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To moje narzędzie pracy więc nie jest wesoło. Drugi korpus ma dużo większy przebieg i zaczyna wyskakiwać error99, zatem sytuacja zaczyna się robić poważna. Myślałem, że może ktoś miał podobne przygody. Jak dostanę diagnozę z serwisu, podzielę się uwagami.
    pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

Pasza napisz, napisz... Skoro drugi korpus ma error99, to trzeba było go wysłać już wcześniej, teraz zostaniesz z niczym... Jak Ci się uda ten jeden szybko załatwić, zaraz ślij drugi. Nie ma żartów jeśli to Twoje narzędzie pracy. Kurę, która znosi złote jajka trzeba pieścić ;-)
    C6DII, C7DII, 400mm f5.6, 17-40 f4.0L, Golphoto YH324C, Yongnuo600EX_RT

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jest odpowiedź serwisu: NAPRAWA OBWODÓW ZASILANIA STEROWANIA PŁYTĄ GŁÓWNĄ. Przyczyny nieznane, nie był zalany wodą, ani nie zaznał uszkodzenia mechanicznego. Dowiedziałem się, że to tylko elektronika i może psuć się jak wszystko inne. Sprzęt właśnie przestał być dla mnie wiarygodny . Mam nadzieję, że problemy nie będą się powtarzały.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zapomniałem dodać, koszt naprawy - 270pln.
    Ostatnio edytowane przez Pasza ; 13-05-2010 o 13:29 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar GTeam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pasza Zobacz posta
    Jest odpowiedź serwisu: NAPRAWA OBWODÓW ZASILANIA STEROWANIA PŁYTĄ GŁÓWNĄ. Przyczyny nieznane
    Zapomniałem dodać, koszt naprawy - 270pln.
    Sprzęt po gwarancji czy na gwarancji??
    Duża czarna puszka z napisem Canon + stałki + zuuumy + jakieś świeczki i inne gadżety/śmieci. Rozwijam listę sprzętu szybciej niż umiejętności...

-------------

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

GTeam skoro kazano zapłacić to chyba po gwarancji ;]

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Ale i tak miałeś szczęście.
    Pomyśl co by było jak by Ci siadł na a nie po robocie.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów