Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: jak wyremontowac pomieszczenie na "studio"

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skura Zobacz posta
    Znowy pytanie co chcesz w studio focić... Jeżeli nie całą postać, to 2,3 styknie. Jeżeli całą postać, a może nawet kilka, to i 3m może być mało. Pamiętaj, ze system zawieszenia teł zajmie od góry jakieś pół metra. Fajny efekt daje też lampa odcinająca modela od tła świecąca od góry(tu możesz sie posiłkować softboksem z bocznym wejściem Elfo takie robi, są nieskładane, ale oszczędzasz na wysokości. Ściany radziłbym CI zrobić z regipsów, szybko i stosunkowo niedrogo i możesz to zrobić sam. Najekonimiczniejsza popdłoga to panele, które też sam możesz położyć. Ja na podłodze położyłem wykładzinę pseudodywanową. Trochę izolowała od podłogi, ale cudów się nie spodziewaj. Pomyśl o ogrzewaniu garażu w zimie(jeżeli chcesz focić cały rok). A na sufit(jeżeli już go zagospodarujesz), proponuję Ci zawiesić materiał(najlepiej czarny). Znowu niedrogo, a szybko to zrobisz. Te "patenty o kórych piszę, metedą prób i błędów wymyśliłem i zastowosałem w swoim pierwszym studio. Jak masz jakieś dodatkowe pytania. Pisz śmiało na PW.

Dzieki za odpowiedz.

Chciałbym oczywiście całe postacie równiez, ale wiadomo ze bede robił na tyle na ile mi pozwolą warunki, w mieszkaniu miałbym gorsze bo nie mam do dyspozycji wysokosci takiej jak w garażu , ani tym bardziej dlugosci ponad 5 metrów, do tego w garażu bede mial mozliwosc mieć zupełnie puste pomieszczenie do tego celu bez zbednych mebli etc .

Co do scian i podlogi bede musial sie zorientowac w kosztach, dzieki za rady.
    Jesli chodzi natomiast o sufit podobnie myślalem zeby cos tam rozwiesic na calej powierzchni .
    Jest jedno male okno na przeciwko drzwi, i jedno boczne , z zaslonieciem ich juz cos wymysle, w ktoryms temacie podalem przyklad jakiegos taniego tla i pamietam ze mi sugerowano ze dobre do zaslonecia okien
    Co do ogrzewania to podlogowe w gre wchodzilo nie bedzie, jakies inne wiadomo przydaloby sie i to nie tylko w zime ale to raczej w gre beda wchodzily jakies przenosne piecyki gazowe bo chyba nic prostszego , tanszego a zarazem skutecznego nie ma .
    Mam jeszcze pytanie jakie najlepiej zamontowac standardowe oswietlenie , jak je rozmiescic ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    edit - cały czas nie moge sie zdecydowac na wybor lamp, jakie do opisanego przeze mnie pomieszczenia bedą optymalne ?
    Ostatnio edytowane przez bandit ; 11-05-2010 o 00:25 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów