zgodzę się z cichym, jest dość szybki jak na tą klasę obiektywu
zdjęcia były trochę wyostrzane w PS i kompresja też swoje zrobiła
zgodzę się z cichym, jest dość szybki jak na tą klasę obiektywu
zdjęcia były trochę wyostrzane w PS i kompresja też swoje zrobiła
gdybym teraz miał kupować zooma za rozsądną cenę wybrałbym canona 100-300mm
A tu są zdjęcia gdy warunki sprzyjają tzn jest dużo światła i obiekt znajduje się kilka metrów od obiektywu (100% crop)
Dzięki za fotki, maro25! To co piszesz o AF w zależności od swiatła to w sumie jest potwierdzone wielokrotnie w sieci. Natomiast co do fotek - cóż jak juz pisałam w innym wątku - choć pokazują możliwości Twojego egzemplarza to nie jestem w stanie na ich podstawie wyciągnąć jednoznacznie brzmiących wniosków ponieważ w sieci widziałam zarówno dużo gorsze jak i dużo lepsze jakościowo zdjęcia robione tym modelem obiektywu (lub rzekomo tym???)
Tak czy owak dzięki raz jeszcze i tak szczerze powiem że juz zupełnie nie wiem co mam kupić![]()
pozdrawiam TOKIN(ka)
tamrona nie kupuj, canona 90-300 też nie, postaw na jakość i kup sigme albo jeszcze lepiej canona 100-300mm f/4.5-5.6 USM
A najlepiej dozbieraj kasę i nowego canona 70-300 IS...Zamieszczone przez maro25
Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex
Kolejna osoba, która przyrównuje Sigmę i Cwanona 100-300... coraz bliżej jestem Canona. Zależy mi na szybkim AF. Macro mam w Sigmie... używam bardzo rzadko. Ciekawe jak pracuje 100-300 z Raynoxem 250...chyba w moim przypadku lepiej wydać 250 PLN na pierścień niż płakać na wolny AF
Pozdrawiam
Marek