Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Canon 17-40 f/4 L

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

A dlaczego sądzisz, że :
    Wywołany RAW i zapisany w formacie JPEG
    to to samo co "bez obróbki".

Moim zdaniem konwersja RAWa do JPEGa, to nic innego jak właśnie OBRÓBKA. A że Ty sam nie dotykałeś suwaków, to nie znaczy, że konwerter nie zrobił tego za Ciebie.

zamykam wątek.
    A co na to moderatorzy
    Pozdrawiam,
    Pirx

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pirx Zobacz posta
    A co na to moderatorzy
    A pośmieją się razem z Tobą

Dopiero zaczyna

Domyślnie

chodziło mi to że nie obrabiany w PS dodatkowo, ostrość i inne cuda.
    Czy to ważne? Sprawa zakończona.
    Nie łapcie mnie za słówka. :-D
    40D / C 17-85 / C 85 1.8 / C 17 - 40 f/4 L / C 70-200 f/4 L /

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMMarshall Zobacz posta
    Moje szkło było na Żytniej 2 razy i się nie poprawiło. Od znajomych i innych userów CB usłyszałem wiele niepochlebnych opinii na temat regulacji obiektywów, stąd moja sugestia żeby o Żytniej nie myśleć.
    A w moi 70-400/4L na Żytniej skutecznie wyeliminowali FF i używałem tego szkłą jeszcze 2 lata zanim go sprzedałem . Walczyć trzeba, bo nie po to płaci się czasem grube pieniądze żeby narzekać na forach i nic z tym nie robić.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    A w moi 70-400/4L na Żytniej skutecznie wyeliminowali FF i używałem tego szkłą jeszcze 2 lata zanim go sprzedałem . Walczyć trzeba, bo nie po to płaci się czasem grube pieniądze żeby narzekać na forach i nic z tym nie robić.
    Nie wątpię, że serwis na Żytniej potrafi naprawiać/regulować. Twierdzę tylko że czasem mu nie to wychodzi.
    Jeśli to o mnie Tobie chodziło z tym narzekaniem, to nie narzekałem tylko pytałem co robić - sprawa była bowiem pilna. Nie mogłem pozwolić sobie na to, żeby jeździć albo wysyłać nieskończoną ilość razy szkło i body na Żytnią.

Mam koleżankę, która była chyba dwa miesiące bez aparatu, bo wysyłała 5D i szkła, regulowali, wysyłała do poprawki, itd. Ale wywalczyła - udało się - zrobili w końcu regulację AF'a poprawnie.
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Jeśli to o mnie Tobie chodziło z tym narzekaniem, to nie narzekałem tylko pytałem co robić - sprawa była bowiem pilna. Nie mogłem pozwolić sobie na to, żeby jeździć albo wysyłać nieskończoną ilość razy szkło i body na Żytnią.

Mam koleżankę, która była chyba dwa miesiące bez aparatu, bo wysyłała 5D i szkła, regulowali, wysyłała do poprawki, itd. Ale wywalczyła - udało się - zrobili w końcu regulację AF'a poprawnie.
    Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, chyba lepiej oddać sprzęt, poczekać i być zadowolonym niż mieć go cały czas w domu i narzekać, że jest bezużyteczny lub średnio użyteczny. No, chyba, że uważasz inaczej .
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Miasto

Domyślnie

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, chyba lepiej oddać sprzęt, poczekać i być zadowolonym niż mieć go cały czas w domu i narzekać, że jest bezużyteczny lub średnio użyteczny. No, chyba, że uważasz inaczej .
    Matsil, ja się z Tobą zgadam, że trzeba działać!
    Przecież nie siedzę i nie narzekam. W związku z tym, że na walki z serwisem nie mam czasu mam już drugi obiektyw, tym razem sprawny, działający, bez problemów.

O Żytniej zapominam. Na długie boje (miesiąc, dwa) z serwisem mnie nie stać po prostu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    -- miało być w pierwszym wersie --- (...) zgadzam (...)
    Ostatnio edytowane przez AMMarshall ; 18-05-2010 o 14:34 Powód: Automerged Doublepost
    Adam Marczak Marshall

Miasto
    Wołomin

Domyślnie

O Żytniej zapominam. Na długie boje (miesiąc, dwa) z serwisem mnie nie stać po prostu.
    Nie przesadzaj, u mnie kalibracja trwała raptem 3 dni. W ogóle na Żytnią nie mogę narzekać, oddawałem niejednokrotnie sprzęt i zawsze było OK. Głównie były to czyszczenia, raz trafiła się wspomniana kalibracja 70-200/4L, raz naprawa AF w 85/1.8 a kiedyś dawno temu wymiana matówki w 350D na gwarancji po tym jak ją paluchem wytarłem i "rozlały" się punkty AF .

Miasto

Domyślnie

Nie przesadzaj, u mnie kalibracja trwała raptem 3 dni. W ogóle na Żytnią nie mogę narzekać, oddawałem niejednokrotnie sprzęt i zawsze (...)
    Matsil... Zrozum proszę. To, że w twoim obiektywie kalibracja powiodła się za pierwszym razem i trwało to trzy dni to zupełnie co innego niż jedna kalibracja, powrót obiektywu, testy, ponownie obiektyw trafia do serwisu, ponownie testy i nadal źle. To dało dwa tygodnie bez poprawnie działającego szkła.
    Ewentualną trzecią, czwartą i może piątą próbę postanowiłem sobie darować i załatwić sprawę w inny sposób - szybciej i bez rozczarowań.
    Adam Marczak Marshall

Domyślnie

Ja uważam ze należy go zanieść na żytnią tym bardziej ze ma gwarancje. U mnie było podobnie ale minimalne odchylenia. Po regulacji ostrość kryształ. Dodam jeszcze ze trwało to jeden dzien! czasami można sie dogadać z serwisem;-)
    1d mkIIN, 40D,17-40 L ,70-200 L IS , 50-1,4, 580EXII,Pix.I RESZTE RUPIECI

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów