Co myslicie na ten temat?
P.S
Skorzystalem z opcji "szukaj" i nic.
Pozdrawiam
Janek
Co myslicie na ten temat?
P.S
Skorzystalem z opcji "szukaj" i nic.
Pozdrawiam
Janek
A co myslisz na ten temat by podpowiedziec nam jakie body posiadasz (w sensie z cropem czy bez) ?
Zamieszczone przez Vitez
Posiadam 350d, w przyszlosci chcialbym wymienic na 20D
Akurat taka zmiana... nic nie zmieniaZamieszczone przez Janek___
Bo nadal będziesz miał cropa 1.6x i ogniskowe zawsze będziesz mnożył przez 1.6. IMO obiektyw fajny, ale niech wypowiedzą się inni
![]()
No to skoro znamy juz cropa to przejdzmy do drugiego pytania:
Czego oczekujesz od swojego ewentualnego przyszlego obiektywu do krajobrazow?
Albo - dlaczego pytasz wlasnie o ten obiektyw?
Zamieszczone przez Vitez
Oczekuje, dobrej ostrości i optyki.
Fajnie by było gdyby, można też było coś nim zrobić wpinając do analoga.
Pytam dlatego, że widziałem jak jeden z bardziej znanych fotografów w Polsce na takim fotografował.
Pozdrawiam
Janek___
Jest jeszcze sigma 20/1.8 DG, bedzie pasowac do analoga jak i do cyfry, wielu pisze ze jest ostra i jasniejsza od wspomianego canona.
[OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]
ogolnie to chyba najwiecej statystycznie zdjec pejzazy, widokow, plenerow robione jest wlasnie na 30-35 mm, wiec taki obiektyw by styknal
tylko z drugiej strony strasznie malo uniwersalny jest
jezeli masz zamiar focic nim plenerki to jasnosc obiektywu wedlug mnie nie jest istotna sprawa, moze warto kupic jednak jakiegos zooma?
Sigma 20-40
Sigma 15-30
albo inne
Sebcio fotografowałeś może na tych sigmach ? Do tej pory nie miałem okazji się przekonać o jakości firmy Sigma bo nikt z moich znajomych nie używał tej marki.Zamieszczone przez sebcio80
Z jakim body łączyłes te obiektywy? Napisz tez jak mozesz czy miales jakies problemy zwiazane z kompatybilnoscia
Vitez tak zupelnie z innej beczki...
Gdzie kupowales swojego Tamrona 28-75 2.8 . Twój model z tego co czytałem na forum jest ok, wiec może kupiłbym u tego samego sprzedawcy.
Pozdrawiam
Janek___