Witam!
Mam krotkie pytanie - na foto wyszly mi strasznie przepalone twarz i rece. Czym to moge zniwelowac tak, aby to w miare wygladalo? Zalaczam rzeczone foto.
Witam!
Mam krotkie pytanie - na foto wyszly mi strasznie przepalone twarz i rece. Czym to moge zniwelowac tak, aby to w miare wygladalo? Zalaczam rzeczone foto.
Mógłbyś podać przysłonę i czas otwarcia migawki ?
Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam
tego to juz raczej nie odratujesz. nawet jak bylo w rawie robione to niewiele to da.
Fotografia nie do uratowania wg mojego zdania, jedyne co mi przychodzi do głowy to konwersja do BW i tam zamiast przepaleń, uzyskac szarości, szczegółów nie odzyskasz , ale może poprawisz odbiór zdjęcia.
Piotr Talarczyk
1ds III 1d
Innym zdjęciem, z co najmniej 2-ch powodów:
1. Przepał to wypalony brak informacji i żaden soft nie odzyska czegoś, czego tam nie ma.
2. Nie obraź się, ale w/w foto jest okropne. Modelka, nie dość że siedzi jak na skoczni, to wygląda jak trup z pośmiertnie opadłą szczęką.
Zrób inne, ciekawsze i lepiej skadrowane zdjęcie i zadbaj o brak przepałów.
C-F-K - forever
Okej, dzieki za odpowiedzi. W sumie pierwszy raz "udalo" mi sie przepalic zdjecie, dlatego sie chcialem zapytac z czym to sie je. A zdjecie, ze nieudane, to wiem. Mialo sluzyc jedynie za przyklad.
To zależy głównie od dwóch czynników - aparatu i wartości ISO.
Na ISO100 z dobrego aparatu można już coś takiego powyciągać.
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
przepał powstał poprzez zbyt długi czas naświatlania
tekst że siedzi jak na skoczni![]()
W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.