Strona 16 z 26 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 254

Wątek: Ringlight'y

Domyślnie

tomaszlab- widzę że pobawiłeś się ze światłem błyskowym jednocześnie! Fajnie to wyszło jaka moc żarówek?:>

Domyślnie

Tak, razem z błyskowym zmieszane.
    12 żarówek po 100W = sauna (bliżej do aktów, haha), ale w zimie wystarczy otwarte okno.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Zainspirowany waszymi rozwiazaniami dzis udam sie do sklepu po narzedzia i sprobuje skonstruowac swojego ringa.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Dopiero zaczyna Awatar gregmaslowski

Domyślnie

A ja mam ringa już dość długi czas i ciągle mam problemy z plastyką zdjęcia. Kółeczka w oku fajne, ale to nie tylko o to chodzi.

Czy wpływ na jakość (przy 12 żarówkach) może mieć jedna zwykła nie dymiona żarówka?

jakieś tam canony

Domyślnie

hmmm greg, zapodaj jakiś przykład...

Coś już napisał

Domyślnie

To ja zdam inne pytanie, czy kolor powierzchni ringa ma znaczenie? Widać jakąkolwiek różnicę?

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

jesli zarowki masz z metalizowanymi odblysnikami to nie powinno miec zaczenia.

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

wrzucam jedno z ostatniej testowej sesji robionej z ringlightem. 12x60w 1/100, iso 200

Jak dla mnie 100W żarowki nie sa konieczne, no chyba ze przy okazji kaloryfery nie grzeją w studio to jasna sprawa. Przerabialem setki ale zszedłem do 60 i jak dla mnie wystarczy w zupełności. Modelka nie mdleje z gorąca i na wpół ślepa nie wychodzi ze zdjęć, licznik energii zwolnił do akceptowalnych obrotów.

Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Dopiero zaczyna Awatar gregmaslowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maggot Zobacz posta
    jesli zarowki masz z metalizowanymi odblysnikami to nie powinno miec zaczenia.
    No właśnie jedną mam zwykłą, bo jakoś nie wymieniłem jeszcze od momentu spalenia się tej z odbłyśnikiem .

jakieś tam canony

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

nie no 1 zarowka raczej nie powinna miec znaczenia chyba ze odbicie w oku bedzie troche popsute. Pewnie bez niej bylo by podobnie. Najlepiej pokaz fotke

Strona 16 z 26 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów