A To taki poglądowy efekt, z uzyciem ringa którego pokazywałem kilka dni temuFaktycznie z wb były problemy i są nadal.
A To taki poglądowy efekt, z uzyciem ringa którego pokazywałem kilka dni temuFaktycznie z wb były problemy i są nadal.
Canon 5D MkII | C24-105L | Tamron 24-70f/2.8|C50 f/1.4 | C70-200 f/2,8 | SL580EXII|GPYH324C
Spróbuj szarej karty?![]()
Moje graty: EOS 350D, C50 f/1.8 (plastik fantastik) i KIT
To był żyrandol z którego wywaliłem obudowę, zamieniłem kabel do kostki na zwykły do gniazdka. Podłączam do tego taką żarówkę http://cgi.ebay.co.uk/OSRAM-L40W-30C...item19c11d1dd9 . Teraz myślę nad przedłużeniem kabla do podłączenia żarówki żeby dzięki czemu całe to ustrojstwo będzie na ziemi tylko żarówkę jakoś powieszę
Zdjęcie wnętrza
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
To pośrodku to statecznik OPTIMA (type: D 40-22.2K3
Ostatnio edytowane przez suluf ; 09-01-2011 o 22:56 Powód: Automerged Doublepost
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
sulof- ile Cie to wsio wyszło??:> bo ja planuje stworzyć to cudo ze świetlówki? jaka moc świetlówki jest? zrób jakieś testy co by pokazać jakie czasy można uzyskać:> Bo jestem ciekaw:>
balcer-użyj szarej kartki i weź próbnik na kartke to ustawi Ci idealne. www.lukaszpiech.pl wsio wyjasnione tam masz w Jego najnowszym poscie
Tak się zastanawiam czy podobny efekt by było jakbym zdemontował gwint w tej świetlówce:
http://allegro.pl/osram-circolux-swi...389091868.html
i zrobił coś na Twoj styl?? co sądzicie?
Ostatnio edytowane przez KuzynPit ; 10-01-2011 o 00:41 Powód: Automerged Doublepost
Są takie okrągłe ale z wtykami z boku, a nie z gwintem na środku, tylko trzebaby załatwić do tego bebechy z żyrandola - starter, statecznik czy jak to się tam nazywa...
Ja sądzę, że szklane i jednoczęściowe = duża awaryjność przy niektórych warunkach (np jak kręciłem ostatni koncert to z 6 razy dostałem w tą moją lampę i gdyby nie to że jest plastikowa, to pewnie by się zniszczyła)
Nic mnie to nie wyszło, bo po prostu użyłem żyrandol który miałem w pokoju. Na pewno 12 żarówek będzie mocniejsze o wiele niż to, ale lampa jest w miarę lekka i nie wydziela za wiele ciepła i dużych rachunków za prąd
V2
Ze zdjęć mam to z pierwszych testów i raczej na razie nie będę miał innych bo mi rodzina wyjechała do wtorku, a nie chce mi się znajomej namawiać
Kojarzy ktoś czy jakby zamontował z 12 lamp błyskowych z analogowych małpek to jak by wyglądał efekt ?
Ostatnio edytowane przez suluf ; 10-01-2011 o 02:02 Powód: Automerged Doublepost
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Suluf...
Tłumaczyłem to parę postów wyżej ;] Odbicie żarówek to tylko efekt uboczny - niektórym się to podoba, ale przede wszystkim chodzi o bezcieniowe oświetlenie twarzy.
No ja sie zastanawiam czy taka świetlówka o średnicy 40cm i mocy bodajże 40W styknie w zupełności "mini studyjnych"... Bo suluf jaką Ty masz średnice swojej?
A robił ktoś flash ringa na zasadzie ringlighta, a zamiast żarówek wsadzone zwykłe słabe 45Ws wyzwalane za pomocą fotoceli?
O takie: http://allegro.pl/zarowka-blyskowa-s...389519309.html
jakieś tam canony