Strona 8 z 26 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 254

Wątek: Ringlight'y

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dominooo Zobacz posta
    Znalazłem coś równie ciekawego dającego efekty ringlight'a:

http://www.youtube.com/watch?v=2OcAb...eature=related
    Panowie na podstawie tego filmu mam pytanie : PO CO?
    czy faktycznie swiatlo odbite od soczewki oka w ksztalcie oswietlenia to jest to co Nas-Was interesuje?
    Softbox IMHO daje o wiele lepsze efekty. Moze to tylko gonitwa do pseudo profesjonalnych fotek?
    Tylko L i X reszta bez wiekszego znaczenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ac3 Zobacz posta
    czy faktycznie swiatlo odbite od soczewki oka w ksztalcie oswietlenia to jest to co Nas-Was interesuje?
    To też, ale ważniejsze jest bezcieniowe oświetlenie twarzy. Ringlight to tylko namiastka prawdziwego ringlasha - jednak takie trochę kosztują ;]

Domyślnie

Moze to tylko gonitwa do pseudo profesjonalnych fotek.
    Nie widzę tutaj nic pseudo.

PO CO?
    Ano dla uzyskania efektu odbicia w oku innego kształtu niż kwadratowy lub prostokątny.
    Jest to temat dla kreatywnych fotografów, którzy próbują czegoś więcej uzyskując tym samym niestandardowe efekty.

Softbox IMHO daje o wiele lepsze efekty.
    No właśnie, Twoim zdaniem, które może się znacznie różnić od innych

Domyślnie

Aligator dobrze gada-ring light skutecznie i TANIM kosztem usuwa cienie na twarzy i równomiernie ją oświetla, do tego daje klimatyczną obręcz w oku:]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuzynPit Zobacz posta
    Aligator dobrze gada-ring light skutecznie i TANIM kosztem usuwa cienie na twarzy i równomiernie ją oświetla, do tego daje klimatyczną obręcz w oku:]
    Ten klimat nie byl znany wczesniej,dopoki MTv i inne stacje nie zaczely pokazywac " jak to sie robi za kulisami" Wczesniej ,wrecz unikano takich efektow.

Dominoo : co miales na mysli piszac ,ze to cos wiecej dla kreatywnych ? Czy widzales kiedys fotografie tych najbardziej kreatywnych z kszataltami w oku obiektu fotografowanego?

Jezeli nie bylo to celowe to napewno nie spotkasz tego typu efektu.
    Tak czy inaczej ,spytalem tylko jaki jest w tym sens? Jedyna sensowna odpowiedz dal Aligator16 ( cienie) reszta to niestety tymczasowa moda.

Zeby nie bylo ,ze jestem przeciwny. Chcialem tylko wiedziec wiecej
    Tylko L i X reszta bez wiekszego znaczenia

Domyślnie

...reszta to niestety tymczasowa moda.
    I nawet dla tej tymczasowej mody takie rzeczy się wykonuje, a ludziom się to podoba

Domyślnie

reszta to niestety tymczasowa moda.
    Zeby nie bylo ,ze jestem przeciwny. Chcialem tylko wiedziec wiecej
    No niestety, na modę nie mamy wpływu, od siebie tylko dodam że jak wyzdrowieję to biorę się za montaż swojego dużego ringa - 120cm średnicy i 24 żarówki )

Domyślnie

poza tym, takiego ringa nie koniecznie trzeba używać do usuwania cieni bo np ja go często używam do oświetlania modelki z boku... co również daje idealne oświetlenie... tak samo widziałem kiedyś zdjęcie z podwieszonym od góry ringiem. Wiec wg mnie to nie jest kwestia mody tylko efektu oświetleniowego. To tak samo jak Beauty dish daje takie oświetlenie że może "urywać dupe", tak samo ring light jest używany do efektownego oświetlenia:]

I chyba o to chodzi żeby kreatywnie korzystać z oświetlenia czy to stałego czy to błyskowego... A poźniej to kreatywne korzystanie daje efekt w tym że "ludziom" podobają się te zdjęcia:]

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja lubię ringa głównie za fajny cień na ścianie za osobą.

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    No właśnie jak na mój użytek to świeci chyba wystarczająco. A i wygiąłem ją dość skutecznie - pozaginałem tą taśmę w pustych miejscach i całkiem koliście wyszło. Z resztą - nie ma co opisywać, poczekajcie na relację
    Micles, obiecywałeś relację, może już masz jakiś materiał?

Strona 8 z 26 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów