Shit:P 14 żarówek:P to niezła moc będzie:> No właśnie jakie żarówki? zwykłe reflektorowe??
Shit:P 14 żarówek:P to niezła moc będzie:> No właśnie jakie żarówki? zwykłe reflektorowe??
Płyta WiórowaŻarówki 60W Mleczne
Canon 5D MkII | C24-105L | Tamron 24-70f/2.8|C50 f/1.4 | C70-200 f/2,8 | SL580EXII|GPYH324C
No to ciekaw jestem efektówBo podobne żarówki ja mam
![]()
A co z mieszaniem z innymi światłami studyjnymi?
Będzie kaszana z WB.
CanOn Can'tOff
Nie wiem jak to będzie z innymi światłami współgrało, bo jeszcze nie praktykowałem. Okaże się na dniach.
Canon 5D MkII | C24-105L | Tamron 24-70f/2.8|C50 f/1.4 | C70-200 f/2,8 | SL580EXII|GPYH324C
Jeśli użyłeś "zwykłych" żarówek żarowych, to wiadomo, co będzie. Żółte światło z ringlighta i białe z pozostałych lamp.
CanOn Can'tOff
Żarówki można wymieniać, nie jest to element stały, tak więc jak okaże się że faktycznie będzie to element mocno zmieniający barwę nie do poprawienia w obróbce to się wymieni![]()
Teraz można kupić żarówki halogenowe w oprawie E27/E14 więc to powinno rozwiązać problem.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Znalazłem coś równie ciekawego dającego efekty ringlight'a:
http://www.youtube.com/watch?v=2OcAb...eature=related
co do mieszania światła stałego z błyskowym tooooo polecam
http://www.lukaszpiech.pl/
niedługo będzie wpis właśnie o mieszaniu światła ringa z błyskiem;]
Ja kiedyś to robiłem i nie powiem ale efekty mnie zadowoliły:] ale z braku dobrej lampy reporterskiej mogłem pomarzyć o efektach<waliła z pełną mocą>.
Poza tym żeby utrzymać efekty tych samych barw WB to na lampe reporterską bodajze trzeba by założyć filtr CTO, który ociepli nam temp barwową lampy reporterskiej... Takie jest moje zdanie:]
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a co do tego linku co kolega wyżej podał to niejaki Bert Stephani<nie wiem czy dobrze napisałem> kiedyś nałożył na softbox kawałek styropianiu z wyciętym kształtem hmmm poziomej kreski przekreślonej kilka razy i efekt był podobny![]()
Ostatnio edytowane przez KuzynPit ; 03-01-2011 o 14:05 Powód: Automerged Doublepost