Strona 10 z 26 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 254

Wątek: Ringlight'y

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duty Zobacz posta
    Żarówki tradycyjne, firmy Brilux, tu znalazłem odpowiednik:

http://allegro.pl/zarowka-spot-r80-4...398331770.html

Szkielet i oprawki - całość kosztowała ok 90zł w Castoramie.
    Rurka od ogrzewania podłogowego, na miejscu mi ją docięli i założyli złączkę - powstało takie hula hop
    Na wagę parę blachowkrętów, wyłącznik, trochę przewodu, wtyczka i oprawki czarne E27 po jakieś 1,9zł...
    Roboty na 1h maks
    Na rurce poznaczyłem symetrycznie miejsca mocowania oprawek, lekko nawierciłem znaczniki cienkim wiertłem...
    Całość połączona równolegle kablem w pętli + z 7m przewodu zasilającego.
    Owinięta czarną taśmą izolacyjną.

Lekkie to jak piórko i ładnie świeci.

Kolega dał żarówki 100W i opalił twarz modelce
    40W styka zupełnie.
    No tak dzieki za tak wyczerpujace informacje! bede Cie chyba nasladowal. Na pewno plusem twojego modelu bedzie lekkosc.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Bardzo dziekuje za kolejnego tutka. Swietna fotka finalna.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Ożarów

Domyślnie

Duty, a jaką masz średnicę tego ringa? i jak wygląda sytuacja ze sztywnością jak się nagrzeje.
    Canon 40D | T17-50 2.8 | C24-70L 2.8 | C50 1.4 | C 580 EX II | Sto-fen |...

Coś już napisał

Domyślnie

Dostalem wlasnie ostrzezenie od Viteza ze zalozylem post o nowym tutorialu o ringu I przeniesli tutaj. Spoko. komus sie cholernie nudzi Pelny wpis z tutorialem i opis sesji oraz jak uzywalem ringa znajduje sie tutaj http://www.lukaszpiech.pl/2011/01/zapasnik/
    Zapraszam bo troche opisuje o tym jak uzywac ringa z lampami blyskowymi (w tekscie wpisa i w filmiku)

Pozdro

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Xenon w fotografii portretowej

Witam!
    Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem stworzenia ringlighta do fotografii - jesli chodzi o male przedimoty to nie ma problemu (wystarczy zakupić "angel eyes do reflektorów samochodowych) - o tyle w fotografii portretowej nie chcę używać oklepanego ringlighta na żarówkach (efekt "gwiazdek w oku")

Pomyslalem, ze ze wzgledu na idealną temperaturę barwową można by wykorzystać przetwornice HID i żarniki xenonowe dostępne w motoryzacji (akurat przerabiam samochód swoj na zwykle swiecenie i ********* zamiar mialem wlasnie HIDy)

Pytanie - czy sie da? Czy pod jedna przetwornice mozna podlaczyc wiecej zarników? jesli nie jak skonstruowac "reflektor")? - czy mozna podlaczyc na jakims etapie potencjometr natezenia?

Proszę nie używać przekleństw.
    Pozdrawiam
    K.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-01-2011 o 21:37
    GG: 559899

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Połączyłem.
    Proszę używać opcji "szukaj" - przed założeniem nowego wątku.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez El_Chueco Zobacz posta
    Witam!
    Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem stworzenia ringlighta do fotografii - jesli chodzi o male przedimoty to nie ma problemu (wystarczy zakupić "angel eyes do reflektorów samochodowych) - o tyle w fotografii portretowej nie chcę używać oklepanego ringlighta na żarówkach (efekt "gwiazdek w oku")

Pomyslalem, ze ze wzgledu na idealną temperaturę barwową można by wykorzystać przetwornice HID i żarniki xenonowe dostępne w motoryzacji (akurat przerabiam samochód swoj na zwykle swiecenie i ********* zamiar mialem wlasnie HIDy)

Pytanie - czy sie da? Czy pod jedna przetwornice mozna podlaczyc wiecej zarników? jesli nie jak skonstruowac "reflektor")? - czy mozna podlaczyc na jakims etapie potencjometr natezenia?

Pozdrawiam
    K.
    Aha i jak będą ksenony to efekt nie będzie oklepany ?

Co ci da inna barawa skoro balans bieli i tak regulujesz , efekt "gwiazdek" w oku też będzie , no może być min. inny ze względu na rozstawienie żarówek/żarników.

Sory , coraz więcej czytam komentarzy o tym jak niby zmodyfikować ring , co tu można przekombinować ;]
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeżeli już szedł bym w stronię ledów - z różnym kątem padania światła np. przez co ciekaw jestem jak to wpłynie na efekt - tzn na ile będzie to światło miękkie i równomierne jak przy zwykłych żarówkach
    Ostatnio edytowane przez MM-architekci ; 09-01-2011 o 10:42 Powód: Automerged Doublepost
    no comment...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez El_Chueco Zobacz posta
    Witam!

Pozdrawiam
    K.
    Pomysł z ksenonami nie jest według mnie najlepszy bo będzie droższym rozwiązaniem i trzeba do niego montować odpowiednie zasilanie.

Dużo łatwiej jest wrzucić zwykłe żarówki i używać szarej karty do ustawiania balansu bieli.

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Do czego służy to światełko oprócz odbicia żarówek w oczach? Co w nim jest takiego magicznego?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Husky Zobacz posta
    Do czego służy to światełko oprócz odbicia żarówek w oczach? Co w nim jest takiego magicznego?
    Tłumaczyłem to parę postów wyżej ;] Odbicie żarówek to tylko efekt uboczny - niektórym się to podoba, ale przede wszystkim chodzi o bezcieniowe oświetlenie twarzy.

Strona 10 z 26 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów