-
Witam!
Podopnę się pod bardzo ciekawą dyskusję. Taki pomysł mi przyszedł do głowy, bo również zamierzam skonstruować ringa domowym sposobem.
Rozumiem, że wszystkie żarówki, które tam wpinacie nie są żarówkami energooszczędnymi - widziałem, np takie kierunkowe philipsa, które święcą jak 100W ale sztuka kosztuje około 20 zł - wtedy cena gwałtownie by rosła. Zacząłem takie oglądać - również reflektorowe ale zraziłem się cenowo...
No ale nie o tym chciałem. Widzę, że jedni wpinają 100W, drudzy 60W, powoduje to różne operowanie głębią, czasami, iso, itd... wiadomo... Pojawił się w mojej głowie pomysł - ściemniacz światła - czyli kręcimy w jedną i drugą regulując moc. Najczęściej widziałem ściemniacze, które regulują moc od 40-600W. Widziałem też takie cudo http://www.fif.com.pl/pub/File/downl...%20A090211.pdf - gdzie łączna moc max do 1000W. Czyli można by było podłączyć 12 żarówek 80W. Przez chwile myślałem, żeby np podłączyć to pod dwa ściemniacze po 600W ale synchroniczne ustawienie takiego cuda pewnie nie jest możliwe. Dlatego rozwiązanie 1000W byłoby wygodniejsze... Musze jeszcze wszytko obmyśleć i wypić ze dwa piwa z moim znajomym elektrykiem aby powiedział jak tym operować i żeby krzywdy sobie nie zrobić. I czy to w ogóle się opłaca i jest warte realizacji? Co myślicie?
Uprawnienia umieszczania postów