tomaszlab- widzę że pobawiłeś się ze światłem błyskowym jednocześnie! Fajnie to wyszło
jaka moc żarówek?:>
tomaszlab- widzę że pobawiłeś się ze światłem błyskowym jednocześnie! Fajnie to wyszło
jaka moc żarówek?:>
Tak, razem z błyskowym zmieszane.
12 żarówek po 100W = sauna (bliżej do aktów, haha), ale w zimie wystarczy otwarte okno.![]()
Zainspirowany waszymi rozwiazaniami dzis udam sie do sklepu po narzedzia i sprobuje skonstruowac swojego ringa.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
A ja mam ringa już dość długi czas i ciągle mam problemy z plastyką zdjęcia. Kółeczka w oku fajne, ale to nie tylko o to chodzi.
Czy wpływ na jakość (przy 12 żarówkach) może mieć jedna zwykła nie dymiona żarówka?
jakieś tam canony
hmmm greg, zapodaj jakiś przykład...
To ja zdam inne pytanie, czy kolor powierzchni ringa ma znaczenie? Widać jakąkolwiek różnicę?
jesli zarowki masz z metalizowanymi odblysnikami to nie powinno miec zaczenia.
wrzucam jedno z ostatniej testowej sesji robionej z ringlightem. 12x60w 1/100, iso 200
Jak dla mnie 100W żarowki nie sa konieczne, no chyba ze przy okazji kaloryfery nie grzeją w studio to jasna sprawa. Przerabialem setki ale zszedłem do 60 i jak dla mnie wystarczy w zupełności. Modelka nie mdleje z gorąca i na wpół ślepa nie wychodzi ze zdjęć, licznik energii zwolnił do akceptowalnych obrotów.
Łukasz Chyrek
canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...
Mój fotoblog www.chyrek.com.pl
nie no 1 zarowka raczej nie powinna miec znaczenia chyba ze odbicie w oku bedzie troche popsute. Pewnie bez niej bylo by podobnie. Najlepiej pokaz fotke