Ok, zrobione.

Wszystkie foty prosto z puchy, są exify, to możecie sobie zobaczyć jakie czasy i iso. Wszystkie foty poza jedną są Samyangiem 14 z przysłoną na 2.8.

Po wstępnym skonstruowaniu całości i odpaleniu wyszło mi to :

Front w lustrze :

Tu odległość od oczu pomiędzy 30 a 50cm :

Ale świecąc sobie tym w twarz stwierdziłem, że za mocno wali i przykleiłem pojedynczą drukarkową kartkę papieru (w późniejszym czasie znajdę jakąś mleczną plastikową okładkę od skoroszytu albo coś w tym stylu, żeby nie chłonęło za dużo światła, ale jednocześnie zmiękczało efekt punktowatości diód ) i wyszło to tak :

Front :

Portret (wiem, że niedoświetlone, przepraszam. Dodajcie sobie 1EV :P) :

Kuchnia świecona światłem kuchennym :

Kuchnia z ringlighta (inne parametry! to aż tak mocno nie daje!) :

Kształt światła na ścianie (w rogach widać ringlighta, muszę lekko nagiąć blachę, albo na ciepło odgiąć plastik) :

Opis :
2 koszyki na 4xAA + niechlujnie podłączona resztka kabla klawiaturowego + gniazdo i wtyczka zasilaczowa, plastik od ringlighta zrobiony z dwóch białych misek z delikatesów, blacha z Castoramy, przykręcane do aparatu śrubą z gwintem calowym, pomiędzy blachą a aparatem gumowa uszczelka w celu wyeliminowania rysowania się aparatu i obracania się światła względem aparatu. Papier przyklejony przezroczystą taśmą klejącą (kurna, ile to czasu zajmuje :F)

I jeszcze kilka fot :

70-200:

Podsumowując :
-natężenie światła idealnie pasowało do warunków oświetleniowych panujących w klubie w którym kręciłem ostatni film (w cholerę ciemno, zatem jeżeli ring miał być tylko do doświetlenia, to nie mógł walić za mocno, a i tak niektórzy się wykrzywiali jak im świeciłem przed twarzą)...

-... aczkolwiek w jaśniejszych miejscach byłby już problem, dlatego pewnie w przyszłości zamontuję drugi metr diód i dwa switche, żeby można było włączać 0m, 1m i 2m.

-Do wymiany koszyki z bateriami (aczkolwiek ledy zużywają baardzo mało prądu i wymiana baterii w terenie na 100% nie będzie konieczna) (w każdym razie jeden koszyk 8xAA z klapką to moje marzenie )

-Do znalezienia niedrący, niedziurawiący, nietłumiący światła, ale je zmiękczający materiał na front ringa. (mind-blowing'owate zdanie, wiem )

Any questions?