Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Wątek: no to mam 20D

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esenpe
    Po co kupowac aparat, a pozniej szukac w nim wad, to bez sensu... Sam wymienilem 300D na 20D i zadna z w/w wad mi nie przeszkadza, jaka roznica gdzie jest wlacznik, czy przez to wlaczy sie aparat w 0,5s czy w 0,7s, to sie dopiero nazywa trolowanie kupic aparat tylko po to zeby sie nim chwalic i w ogole glupoty pisac!!
    1. nie robię zdjęć posągom w parku a często obiektom bardzo płochliwym, dla mnie to w jaki sposób włącza się aparat ma duże znaczenie
    2. wczoraj aparat dyndał mi na klacie, zahaczając o guzik wyłacznik przeszedł z położenia /- w położenie ON wyłączając tylne kółko, ot tak sobie...

wystarczy przykładów?

Tytus: w ogole wez mlotek, wiertarke i zrob zew. Custom Functions tj. dwa wlaczniki, 2 LCD, zeby migawka ciszej chodzila proponuje ja wyrwac.
    Migawki nie krytykuję, stwierdzam jak działa w porównaniu z innymi aparatami. To, że jej praca jest dokuczliwa zauważyłem w kościele, ludzie odwracali się skrzywieni w moją stronę gdy telepała, o zdjęciach po cichu w takich miejscach można zapomnieć.

Nie wiem czy moje trolowanie jest większe czy Twój onanizm.

Są ludzie, którzy biorą pod uwagę przy kupnie aparatu coś więcej niż jego nazwę i model. Dla nich takie uwagi są bardzo cenne. Pytania jakie dostałem na priv w tej sprawie tylko to potwierdzają. A że nie zadają ich otwarcie świadczy wyłącznie o forum...
    Ostatnio edytowane przez Tytus ; 01-11-2005 o 13:27

Bywalec Awatar esenpe
    Miasto
    Warmia

Domyślnie

Ja swoje powiedzialem, widze, ze z toba nie ma co dyskutowac (taki typ czlowieka) - "krowa, ktora duzo ryczy malo mleka daje" swiadczy o tym 16 twoich wypowiedzi na 41 w tym watku , odpowiedzia na twoj post jest moja ostatnia wypowiedz z poprzedniego postu. EOT pozdr.
    [OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]

Domyślnie

Ja swoje powiedzialem, widze, ze z toba nie ma co dyskutowac (taki typ czlowieka) - "krowa, ktora duzo ryczy malo mleka daje" swiadczy o tym 16 twoich wypowiedzi na 41 w tym watku , odpowiedzia na twoj post jest moja ostatnia wypowiedz z poprzedniego postu. EOT pozdr.
    wyjąłeś mi to z ust - EOT

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    Są ludzie, którzy biorą pod uwagę przy kupnie aparatu coś więcej niż jego nazwę i model. Dla nich takie uwagi są bardzo cenne.
    Bez obrazy, ale Ty chyba sie w takim razie nie zapoznales z zadnymi uwagami uzytkownikow 20D, chocby umieszczanymi tutaj na forum. Wiekszosc Twoich 'odkryc' odnosnie 20D, byla zglaszana przez innych uzytkownikow, a krecenie sie wokol tematu glosnej migawki jest smieszne (bo jest to chyba najbardziej znana wlasciwosc 20D). To tyle slowem moich 0,03zl.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal
    Bez obrazy, ale Ty chyba sie w takim razie nie zapoznales z zadnymi uwagami uzytkownikow 20D, chocby umieszczanymi tutaj na forum. Wiekszosc Twoich 'odkryc' odnosnie 20D, byla zglaszana przez innych uzytkownikow, a krecenie sie wokol tematu glosnej migawki jest smieszne (bo jest to chyba najbardziej znana wlasciwosc 20D). To tyle slowem moich 0,03zl.
    skoro inni ciągle te uwagi podważają to chyba dyskusja jeszcze się nie wypaliła...

anyway - EOT, zdecydowanie

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Wink

Migawki nie krytykuję, stwierdzam jak działa w porównaniu z innymi aparatami. To, że jej praca jest dokuczliwa zauważyłem w kościele, ludzie odwracali się skrzywieni w moją stronę gdy telepała, o zdjęciach po cichu w takich miejscach można zapomnieć.
    Hmm.. piszesz ze miales wczesniej 300d, nie zdazylo Ci sie nic podobnego z trabantem w kosciele? Wielokrotnie ja widzialem takie spojrzenia na sobie gdy w kosciele robilem zdjecia swoim trampkiem. Po 15 min robilem zdjecia choru juz tylko wtedy gdy spiewal. Czyzby tylko moj byl taki glosny ? Migawka w 300d jest zwykle cicha?

Lubie czytac Twoje uwagi Tytus, ale w tym watku przyznam wiekszosc racji esenepe. A to ze ktos nie zadaje pytan otwarcie moze rowniez swiadczyc o czyims lenistwie w przeszukaniu forum.
    Co i mnie sie ostatnio zdazylo. ;-)

Pozdrawiam,
    Parteq

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq
    Hmm.. piszesz ze miales wczesniej 300d, nie zdazylo Ci sie nic podobnego z trabantem w kosciele? Wielokrotnie ja widzialem takie spojrzenia na sobie gdy w kosciele robilem zdjecia swoim trampkiem. Po 15 min robilem zdjecia choru juz tylko wtedy gdy spiewal. Czyzby tylko moj byl taki glosny ? Migawka w 300d jest zwykle cicha?

Lubie czytac Twoje uwagi Tytus, ale w tym watku przyznam wiekszosc racji esenepe. A to ze ktos nie zadaje pytan otwarcie moze rowniez swiadczyc o czyims lenistwie w przeszukaniu forum.
    Co i mnie sie ostatnio zdazylo. ;-)

Pozdrawiam,
    Parteq
    Dźwiek może być głośny, ale poczęści od jego częstotliwości zależy, czy jest dokuczliwy. Pomiary wykazałyby pewnie niewielkie różnice w głośności obu migawek, jednak już po pierwszym klapnięciu 20D zauważyłem, że ten dźwięk nie jest "przyjemny" dla ucha. Nawet żona zwróciła na to uwagę. Cóż, jak napisałem wcześniej, grunt, by dobre zdjęcia robił, jak odpalę tanka, to zobaczę pierwsze efekty...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a na serio, ciekaw jestem czemu nie dali takiej obudowy jak nowe czarne szkła Canona, byłaby dużo lepsza, a jeszcze lepiej jak obiektywy Sigmy EX, jak biorę go teraz w ręce, a Sigmę mam jako KITa, to różnica jest kolosalna, Sigma jest wręcz milusia...
    Tytus, to wyjdzie w praniu, ale ... mylisz się :grin: . Pokrycie 20D jest dużo bardziej wytrzymałe, przyjemne i praktyczne niż to z serii EX Sigmy. Mam taką Sigmę - z podpisu - i mam 20D. Sigma jest milusieńka ale jednak w boju 20D wygrywa. A sprawdzałem w warunkach polowych
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dźwiek może być głośny, ale poczęści od jego częstotliwości zależy, czy jest dokuczliwy.
    mam takie doświadczenia: fotografuję często w teatrze spektakle taneczne i teatru tańca (zapraszam do mojej galerii ) Fotografowałem w absolutnej ciszy teatru, nie porównywalnej z tą z kościoła na ślubie, bo o wiele głębszą. Fotografowałem w towarzystwie ludzi z 300D, 350D, 1Ds, 1Dmk2 i w końcu Nikona D70. Zapewniam cię, że patrząc na miny widzów 1Ds, 1DMk2 i D70 przyciągały o wiele więcej uwagi niż moje 20D. D70 nie był tak głośny ale jakoś tak klekotał, że po prostu nie można się było powstrzymać i nie obrócić. A 1Dmk2 jak walnął serię, to może i cicho ale ludzie wskakiwali pod fotele.
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 02-11-2005 o 11:48
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

radziarz
    Guest

Domyślnie

Taka mi konkluzja się nasuwa po przeczytaniu komentarzy; mianowicie kiedyś ludzie robili zdjęcia Zorką 5 albo praprzodkami Zenitów i też było dobrze... Ech, onanizm ;-)

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów