Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: [livaa] moje portretowe początki ;)

Dopiero zaczyna Awatar HarDon

Domyślnie

Na pierwszym zdjęciu nie widzę głębii - może przysłona była za duża

Dopiero zaczyna

Domyślnie

3 byłoby fajne gdyby światło nie było takie płaskie.

Na 1 i 2 w tle panuje taki chaos że nie wiem na co patrzeć i na 2 ręka nagle znika a rzuca się w oczy od razu.

I po wykadrowaniu zawsze duży ktoś w tył
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez meehas Zobacz posta
    3 byłoby fajne gdyby światło nie było takie płaskie.

Na 1 i 2 w tle panuje taki chaos że nie wiem na co patrzeć i na 2 ręka nagle znika a rzuca się w oczy od razu.

I po wykadrowaniu zawsze duży ktoś w tył
    Spojrzałem teraz w exif'y. Przy f/ 7 i 13 wolałbym portretów nie robić jednak. Włącz tryb M a nie TV i porób zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez meehas ; 15-12-2010 o 16:05 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cieszę się,że dołączyłaś do fotomaniaków. Na początek - nie jest źle. Przy następnym foceniu uważaj na wszystko co nie jest twarzą. Apaszka we wzorki jest ładna, ale przekrzykuje oblicze, tak samo głośno krzyczy kołnierz swetra. Poza tymi drobiazgami, których można się pozbyć jednym pociągnięciem pędzla poszukaj w internecie tekstu o mocnych punktach obrazu, złotym podziale odcinka.To się przyda, bo jeśli nawet kiedyś przestaniesz fotografować to inaczej będziesz oglądać obrazy starych mistrzów. Ja kiedyś jak poczytałem o tych podstawach kompozycji to zacząłem chodzić na wystawy grafiki, malarstwa, rzeźby. A z własnych zdjęć do końca nigdy nie jestem zadowolony.

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez livaa Zobacz posta
    No własnie... sama przeglądając zdjęcia już na komputerze zawsze widzę, że źle wykadrowane i wtedy widzę, że zrobiłabym to inaczej :P

Dziękuję za odpowiedzi
    Masz 50d tam masz ekranik spory używaj go. Patrz złoty podział mocne punkt podstawy.

Co do fot 2 całkiem całkiem.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Popracuj nad kadrowaniem, fajny kontrast na zdjeciach.
    Był Nikon, jest Canon 5d + 35 2.0 + 85 1.8

www.maxmodels.pl/zinek2005.html

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Domyślnie

na wszystkich ta ręka podniesiona.Jednostane i takie wymuszone kadry.Przydaly by sie naturalne bardziej i nieupozowane/wymuszone.Swiatelko troche zbyt kontrastoweModelka ma potencjal.pozdro:-)
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów