Na pierwszym zdjęciu nie widzę głębii - może przysłona była za duża
Na pierwszym zdjęciu nie widzę głębii - może przysłona była za duża
3 byłoby fajne gdyby światło nie było takie płaskie.
Na 1 i 2 w tle panuje taki chaos że nie wiem na co patrzeć i na 2 ręka nagle znika a rzuca się w oczy od razu.
I po wykadrowaniu zawsze duży ktoś w tył
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Spojrzałem teraz w exif'y. Przy f/ 7 i 13 wolałbym portretów nie robić jednak. Włącz tryb M a nie TV i porób zdjęcia.
Ostatnio edytowane przez meehas ; 15-12-2010 o 16:05 Powód: Automerged Doublepost
Cieszę się,że dołączyłaś do fotomaniaków. Na początek - nie jest źle. Przy następnym foceniu uważaj na wszystko co nie jest twarzą. Apaszka we wzorki jest ładna, ale przekrzykuje oblicze, tak samo głośno krzyczy kołnierz swetra. Poza tymi drobiazgami, których można się pozbyć jednym pociągnięciem pędzla poszukaj w internecie tekstu o mocnych punktach obrazu, złotym podziale odcinka.To się przyda, bo jeśli nawet kiedyś przestaniesz fotografować to inaczej będziesz oglądać obrazy starych mistrzów. Ja kiedyś jak poczytałem o tych podstawach kompozycji to zacząłem chodzić na wystawy grafiki, malarstwa, rzeźby. A z własnych zdjęć do końca nigdy nie jestem zadowolony.
Popracuj nad kadrowaniem, fajny kontrast na zdjeciach.
na wszystkich ta ręka podniesiona.Jednostane i takie wymuszone kadry.Przydaly by sie naturalne bardziej i nieupozowane/wymuszone.Swiatelko troche zbyt kontrastoweModelka ma potencjal.pozdro:-)
6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...