Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: [Roztocze] Wschod slonca

Dopiero zaczyna

Domyślnie [Roztocze] Wschod slonca

Hej,
    W najblizsza sobote bede mial okazje wybrac sie na wschod slonca,
    w rejonie Roztocza. Czy mozecie polecic jakas fajna miejscowke na taki plener? Jestem z Krakowa, i ciezko mi zrobic rekonesans wczesniej

Pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Gilów.
    ArtMag

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Witam
    Dość popularnym i urokliwym miejscem jest Zwierzyniec - szczególnie staw Echo i kościół na wodzie.
    Mnie osobiście podoba się dolina Wieprza, pozwolę sobie podać link do zdjęć nie mojego autorstwa - http://www.panoramio.com/photo/11347090
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ambaw Zobacz posta
    Witam
    Dość popularnym i urokliwym miejscem jest Zwierzyniec - szczególnie staw Echo i kościół na wodzie.
    Mnie osobiście podoba się dolina Wieprza, pozwolę sobie podać link do zdjęć nie mojego autorstwa - http://www.panoramio.com/photo/11347090
    Pozdrawiam
    Zdecydowanie popieram, dodal bym do tego jeszcze Bukowa Gore i doline Tanwii...a wczesniej proponuje cos poczytac o tym urokliwym miejscu.
    Zazdroszcze wyprawy..i zycze fotograficznej pogody......a, kidys byl tam browar w ktorym warzono zacne zwierzynieckie - POLECAM! :-D

Bywalec Awatar chuba
    Miasto
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie

Ja mieszkam na Roztoczu i :
    - możesz odwiedzić Zamość, ale raczej nie rezerwuj więcej czasu niż 2 godziny (tym bardziej, że aktualnie ratusz jest remontowany),
    - tak jak pisali koledzy wyżej, możesz odwiedzić Zwierzyniec, ale tu też raczej zbyt długo nie zawadzisz (chyba że lubisz "spływy" kajakiem, jazdę rowerem lub jest ciepło i kąpiel w zalewie - zdecydowanie najlepsze kąpielisko na Roztoczu),
    - możesz odwiedzić miejscowość Susiec, są tam tzw. Szumy - takie małe wodospady. Miejsce na zdjęcia całkiem ciekawe (do landszaftów) ale tu zazwyczaj się kręci masę osób i trzeba wybrać odpowiednią godzinę. Najważniejsze,
    - koło Suśca jest miejscowość Hamernia - też są szumy, ale dużo mniej uczęszczane, moim zdaniem dużo fajniejsze i jeszcze nie są zadeptane tak jak Susiec.
    - Krasnobród - kapliczka na wodzie, zalew kąpielowy, górka. Maksymalnie można spędzić 2-3 godziny, chyba że jest ciepło i się chce
    I to chyba tyle z ciekawych miejsc.
    Jeśli chodzi o jedzenie, to jako miejscowy zdecydowanie polecam tylko Zamość i Tomaszów Lubelski. "Restaurację" i bary w innych miejscowościach, są dobre jeśli lubicie mrożonki i moim zdaniem powinno się je pozamykać.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    - Krasnobród - kapliczka na wodzie, zalew kąpielowy, górka. Maksymalnie można spędzić 2-3 godziny, chyba że jest ciepło i się chce popływać w zalewie (ale bardzo brudny i masę ludzi).
    Ostatnio edytowane przez chuba ; 10-05-2010 o 07:20 Powód: Automerged Doublepost
    Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dziekuje bardzo za sugestie

@chuba, fajna lista, tylko to sa raczej takie miejsca turystyczne na roztoczu ktore trzeba zobaczyc, natomiast niekoniecznie o wschodzie slonca Z racji tego co udalo mi sie wyczytac to Bukowa Góra powinna byc ok. Prawde mowiac marza mi sie zamglone pola

Znalazle taka strone : http://www.roztocze.net/tylko_dla_t/...fia/index.html
    "Wśród roztoczanskich wzgórz można znaleźć wiele malowniczych punktów widokowych. Wśród nich najbardziej znana to Bukowa Góra koło Zwierzyńca, choć koniecznie trzeba także wspomnieć o Białej Górze koło Tomaszowa Lubelskiego, Chełmowej Górze koło Krasnobrodu, czy o grodzisku Sąsiadka koło Radecznicy i Teniatyska (gmina Horyniec) "

Zna ktos te punkty widokowe? Sa ciekawe?

Bywalec Awatar chuba
    Miasto
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie

To chyba stary artykuł był. Biała Góra koło Tomaszowa, teraz wygląda jak jeden wielki syf - niestety. Przez ostatnie 2 lata, nasze miasto próbowało zrobić tam ośrodek narciarski i ani nie ma ośrodka, ani Białej Góry (porozjeżdżana spychaczem, dodatkowo bardzo dużo śmieci). Chociaż jak by nie kadrować tego zjazdu, to by było nieźle.
    Chełmowa Góra jest ok, tylko też jest na niej wyciąg narciarski. Natomiast można podejść trochę z boku i wygląda całkiem całkiem.
    Na pozostałych punktach już dawno byłem, więc nie pomogę.
    Niestety nie jestem landszafciarzem (a UWA to używam do portretów ) więc w kwestii wschodów za bardzo nie pomogę.
    Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W długi likend byliśmy na roztoczu, pogoda nie była rewelacyjna. Fotograficznie marnie trochę lepiej rowerowo. Zatrzymaliśmy się w Zwierzyńcu i z mojej obserwacji wynika, że jak ktoś lubi fotografować w lesie to całkiem ok. Jeżeli jednak preferujesz pola to ze swojej strony proponuję trasę z Wysokiego do Frampola (droga 835) i z Frampola do Szczebrzeszyna (droga 74). Pola pocięte w kratkę i nieźle pofalowane i są samotne drzewa na miedzach ;-)). I jeszcze okolice Radecznicy i Kawęczyna i Kawęczynka jeżeli jesteś zainteresowany lessowymi wąwozami. Obiecuję sobie, że kiedyś się tam wybiorę stricte fotograficznie.

Uprawnienia umieszczania postów