Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Wątek: Canon EOS 400D - jasny obiektyw

Coś już napisał Awatar piompo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rinuś Zobacz posta
    Za krótki
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A Canon 70-300 f4-5.6 będzie podobny ?

bo znalazłam taki za 1400 zł na digarcie...
    Odpuść sobie 70-300, z tego zakresu to jeśli już z tych tańszych to 100-300USM... ale 70-200 czy ten 4.0 czy 2.8 na pewno jakościowo są lepsze (chociaż mam 100-300 i między 100 a 200 uważam że to żyleta po lekkim przymknięciu).
    Dziwię się, że nie chcesz czegoś szerszego do tej Sigmy, którą jak widać dajesz radę. Nie chcę wyjść na propagatora 28-135USM ale to warte uwagi szkło. Dobra jakość, duży zakres, ciekawy spacerzoom....

Jak nie to, to brałbym 50 1.4 - to jest coś, czego na pewno nigdy się nie pozbędziesz a trafić można nawet za tysiaka czasami.
    crop i słoiki

Dopiero zaczyna Awatar Rinuś

Domyślnie

Znalazłam ogłoszenie używanego za 1850 w Kielcach...

Coś już napisał Awatar Jedrzej79
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale jakby ktoś z Was coś wiedział o takim używanym szkle to proszę o info
    Obserwuj "giełde" i wystaw się w dziale "kupię". Lepiej brać 70-200 4L USM, choć główna wada tego szkiełka to głównie kolor ... hehe ;-),ludzie kojarzą go kolorem z "lufami" profesjonalnych fotoreporterów (zwłaszcza z osłoną przeciwsłoneczną) i ciężko czasem być niezauważonym ...
    Canon, Sigma, Tamron, Manfrotto ...

Sprzedam: Sigma 18-50 2.8 EX DC Macro, Grip BG-E3 do 400D.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A ja cały czas nie rozumiem, dlaczego kupujesz obiektyw, który jest po prostu lepszym reprezentantem typu obiektywu, jaki już posiadasz. W całym wątku nie padło słowo skarg na jego winy w papraniu zdjęć.

Nie wiem dlaczego, ale jestem prawie pewien że będziesz musiała zainwestować również co nieco w sferze psychologii, aby przekonać się że jest lepiej niż było. Bo bardzo inaczej - nie będzie. Dalej wąskie gardło będzie gdzie indziej.

Radzę podchodzić do sprawy ze szczyptą sceptycyzmu.
    Entuzjastyczny Neofita

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    To prawda sceptycyzmu w tych kwestiach nigdy za dużo przed 70-200 używałem canona 70-300 4-5.6 (bez USM) główna różnica to kolory, ostrość, ale ponad wszystko szybkość i celność AF L-ki (silnik USM). Pieska w ruchu skutecznie sigmą niepofocisz, oczywiscie można i są na to techniki, ale Canonem będzie to duuużo łatwiejsze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    A ja cały czas nie rozumiem, dlaczego kupujesz obiektyw, który jest po prostu lepszym reprezentantem typu obiektywu, jaki już posiadasz. W całym wątku nie padło słowo skarg na jego winy w papraniu zdjęć.

Nie wiem dlaczego, ale jestem prawie pewien że będziesz musiała zainwestować również co nieco w sferze psychologii, aby przekonać się że jest lepiej niż było. Bo bardzo inaczej - nie będzie. Dalej wąskie gardło będzie gdzie indziej.

To szkło które mam teraz ma już dobre kilka lat...zaczyna powoli ciężko wysuwać lufa...poza tym, ostatnio w ogóle nie potrafię się z nim dogadać...??:

Sigma ma juz swoje lata...i czas zmienić ją.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A teraz, żeby troche zamieszać w wątku, coby nie było tak łatwo...
    Rozważałaś może ewentualnie Canona 100 m f2 USM? Bardzo jasny obiektyw, ostry już od 2-ki, da Ci ładniejsze efekty niż 70-200 i portretowe rozmycie tła (bardziej sie juz prawie nie da). Wada: nie jest to zoom i druga wada: też kosztuje tak na prawde niewiele mniej niż L-ka...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jedrzej79 Zobacz posta
    A teraz, żeby troche zamieszać w wątku, coby nie było tak łatwo...
    Rozważałaś może ewentualnie Canona 100 m f2 USM? Bardzo jasny obiektyw, ostry już od 2-ki, da Ci ładniejsze efekty niż 70-200 i portretowe rozmycie tła (bardziej sie juz prawie nie da). Wada: nie jest to zoom i druga wada: też kosztuje tak na prawde niewiele mniej niż L-ka...
    Dzięki za zamieszanie :P

generalnie potrzebuje dłuższego szkła do fotografowania np koni na zawodach,no ale też psów...

Kurcze ja to bym musiała mieć te obiektywy na swoim Canonku i posprawdzać wszystkie.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

zamiast 70-200 f4 zastanów się nad 85/1.8 i ewentualnie do tego telekonwerter x1.4 i do tych celów to może być też spoko zestaw.. jeszcze jest 135f2 ale to już drożej wyjdzie..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kurcze ja to bym musiała mieć te obiektywy na swoim Canonku i posprawdzać wszystkie.
    Idź zatem do sklepu i sobie porób próbne fotki różnymi szkiełkami, pooglądaj itp. Raczej ciężko będzie, żeby Cie wypuścili "na zewnątrz",choć możesz spróbować zagadać, ale z okna sklepu zawsze sobie możesz popróbować, a nawet powinnaś ;-)

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów