I to zdjęcie mi się strasznie podoba, które wkleiłeś ,czyściutkie,zapewne bez jakiejś specjalnej obróbki...
Chciałam gdzieś powklejać zdjęcia swoje żeby ktoś je ocenił, co poprawić itd,ale nie widzę tematu zwierząt np.
I to zdjęcie mi się strasznie podoba, które wkleiłeś ,czyściutkie,zapewne bez jakiejś specjalnej obróbki...
Chciałam gdzieś powklejać zdjęcia swoje żeby ktoś je ocenił, co poprawić itd,ale nie widzę tematu zwierząt np.
no dobra, a tą stalką 50 mm będize mozna robić koniom zdjęcia w ruchu ? koń w galopie za mną nie poczeka ;-)
Sigma 70-200/2.8 albo Canon 70-200/4. Miał ktoś do czynienia z tą Sigmą?
Nie. Z mojego doświadczenia 50/1.8 nadaje się głównie do ciasnych portretów. AF jest fatalny, dodatkowo przy większych odległościach szkło bardzo często potrafi spudłować o parę metrów. Ja jednak polecę budżetowego 70-200L/f4 - wymieniłem na niego swego czasu tą sigmę i szczęka mi opadła jeśli chodzi o jakość zdjęć i celność af(miałem wtedy 3 miesięcznego boksera z adhd)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ps - chodzi o sigmę 70-300 apo oczywiście. obiektyw zły na początek nie jest, ale lepiej wydać raz a dobrze i mieć porządne i trwałe szkło na wiele lat.
Ostatnio edytowane przez mathom ; 29-05-2010 o 18:40 Powód: Automerged Doublepost
Policz ilu ludzi polecilo Ci tu C. 70-200/4 L i kupuj. Ogladajac zrobione nim zdjecia Sigme zaras sprzedasz.
W pelni popieram. Powiem szczerze, ze moim zdaniem malo jest takiego rodzaju obiektywow, gdzie tak latwo jest wybrac konkretny model i duzo osob go jednoznacznie poleca (tzn. w innych zakresach ogniskowych jest trudno, wieksza jest konkurencja sigmy, tamrona, tokiny i innych). Jak sie szuka szybkiego tele to zostaje tylko Canon 70-200 L (cztery wersje, w zależnosci od dostępnosci portfela). Mam najtańszą i polecam!
Canon, Sigma, Tamron, Manfrotto ...
Sprzedam: Sigma 18-50 2.8 EX DC Macro, Grip BG-E3 do 400D.
Witam ponownie
Chyba zdecydowałam się na tego Canona 70-200, tylko muszę jeszcze znaleźć gdzieś go na raty,bo chwilowo nie mam gotówki??:
Polecacie jakiś sklep www gdzie mogę kupić ten obiektyw?
I czy są gdzieś zdj wykonane tym Canonem?
Dziękuję za Wasza pomoc,a zarazem przepraszam![]()
Ja również polecę 70-200/4 bez IS, używka to wydatek rzędu 1600-1700 i będziesz na pewno zadowolona. Dla mnie to takie magiczne szkiełko, które jak raz kupisz, to zostaje już na zawsze...
5D, stałki, zoomy