Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Fotograf ślubny a wsparcie stron www

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Arrow Fotograf ślubny a wsparcie stron www

Witajcie,
    wielu z nowopowstajacych fotografow na tym forum postanawia (predzej czy pozniej :wink zajac sie zdjeciami slubnymi zawodowo. Kupuja sprzet, inwestuja w stworzenie strony www a do zebrania podstawowego portfolio sluza im na poczatku czesto fuszki od znajomych badz darmowe sesje. Jednak przychodzi taki moment, ze chca skorzystac ze wspolpracy z roznymi stronami oferujacymi "przynaleznosc" i reklame/polecenie w zamian za np. coroczna oplate. Sam spotkalem sie z kilkoma, ktore "kazaly" sobie zaplacic ponad 1500pln/rok oferujac pomoc w pozyskiwaniu klientow. I choc moze 100pln miesiecznie nie jest wygorowana cena za "wsparcie" przy zleceniach to... no wlasnie... Ulotki trzeba kiedys bylo miec, ale ww tej chwili net jest o wiele mocniejsza forma reklamy.

Jak wybrac te faktycznie odwiedzane w sieci przez nowozencow? Ktore z nich sa warte tzw. zalogowania i zarejestrowania sie jako fotograf w zamian za oplate? Na co zwracac uwage przy wyborze takich stron i o co pytac wlasciciela?

Jesli macie jakies doswiadczenia z takimi stronami, wiecie jak one dzialaja i ktore moglibyscie polecic, czy chocby, ktore sa godne uwagi ale tez ktorych unikac - piszcie. Moze bedzie mozna w ten sposob pomoc mlodym i zdolnym fotografom, ktorzy w uczciwy sposob chca sie reklamowac i zaczac realizowac zawodowo swoja pasje.

Pozdrawiam serdecznie
    pikczer

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Może poprosić o jakieś statystyki serwera takiego serwisu (dostęp do analytics czy choćby webalizera)... Jeśli nie ma duuuuuużego ruchu, to szanse na częste zlecenia które uda się rozdzielać np. pomiędzy 30-60 wtajemniczonych fotografików są dość małe. Prócz ruchu takiej strony sprawdziłbym jakość zdjęć członków - jeśli przyjmują leszczy tylko po to aby skasować wpisowe to NEXT

Możesz też spróbować z jakimiś zaprzyjaźnionymi fot. ślubnymi założyć coś podobnego, tylko trochę bardziej zamkniętego i elitarnego - potrzebujesz chwytliwej nazwy i stronki w sieci...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ktora firma bierze 1500 zl ? Masakra...

Sa darmowe portale , sa takie ktore biora 50-100 zl ( raptem na 2 wykupilem ) , generalnie oplaca sie tylko po to zeby pozycjonowac wlasna strone a ta kase lepiej wydac wlasnie na wspomniane pozycjonowane pod frazy a nie ogloszenia. Tych portali jak mrowkow.
    no comment...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Warto zajrzeć na www.alexa.com. Tam jak wpiszesz nazwę portalu to otrzymasz statystyki odwiedzin, ranking itp. Ja bym wybrał jeden z tych portali, który jest w pierwszej 10 google.
    W Twoim przypadku łatwo nie jest bo google po frazie "fotograf warszawa" pierwsza dycha (druga zresztą też) to prywatne strony. Nie wiem czy jest sens płacić jakieś horrendalne pieniądze za wpis.
    To juz lepiej wydać tą kasę na pozycjonowanie własnej strony.

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szogun Zobacz posta
    To juz lepiej wydać tą kasę na pozycjonowanie własnej strony.
    Na to zawsze warto wydac kaske
    Co do tych portali, to nie chodzi o portale fotograficzne, tylko takie, gdzie oglaszaja sie firmy np. organizujace cale wesela i zwiazane z tym elementy programowe - tzw. kompleksowa obsluga

Ludzie szukajac takich ofert, czesto zagladaja rowniez do dzialu "ogloszenia fotografow" - i glownie o to mi chodzi.

Pytanie czy warto....
    Wg mnie, zawsze warto miec cos wiecej, tylko nie ma nigdzie opinii o takich portalach jak np. http://listamarzen.pl/
    Czy faktycznie sa jakies zapytania czy nie. Czy traktuja Cie jak partnera w biznesie czy tylko jak jednego z platnikow.

Patrzac np. na ich oferte, nie konczy sie ona tylko na wyswietleniu linka strony fotografa. Ale nikt nigdzie nie pisze jak istnienie na takich portalach przeklada sie na zlecenia - stad ten pomysl na opisanie Waszych doswiadczen z tego typu wspolpraca.

ps
    nie kierujcie bezposrednio opinii pod moim adresem, bo zalozylem ten watek dla wszystkich Swego czasu rowniez przez to przechodzilem jednak nigdzie nie moglem poczytac o opiniach innych ludzi nt. takich rejestracji 8)

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ja zrobiłem tak: wpisałem w google hasło ślub i wykupiłem reklamy w pierwszych 5 portalach z listy.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Ja zrobiłem tak: wpisałem w google hasło ślub i wykupiłem reklamy w pierwszych 5 portalach z listy.
    i słusznie

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    No fajny pomysl Gratulacje
    A masz jakis odzew, ze stad wlasnie ludzie do Ciebie uderzyli?

ps
    dostalem wlasnie 2 maile, ze moj pomysl na zalozenie takiego watku jest o d... potluc, bo kto bedzie chcial innych informowac o pomyslach na reklame
    Dla mnie paranoja, bo przeciez nie jest wazne gdzie sie czlowiek reklamuje tylko jakie zdjecia robi. I co z tego, ze gosc wpisze tak jak kolega wyzej w google haslo "slub" a potem sie oglosi jak jego zdjecia/oferta beda na poziomie Canona 300D i KITa (bez urazy do posiadaczy )?

Przeciez to co ludzie kupuja, to tylko nasza ciezka praca i efekt koncowy. A jak nawet kilku cwaniaczkow sie "przemknie", to opinie nowozencow w necie go zjedza predzej czy pozniej.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

A mi wydawało się, że temat dotyczy różnego rodzaju stowarzyszeń fotografów ślubnych... :P
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie dziw sie ze malo kto chce dzielic sie zrodlem dobrej reklamy. To normalne. Zdjecia zdjeciami konkurencja wsrod dobrych zdjec tez jest duza.
    no comment...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów