Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Lightroom catalog - nie moge otworzyc

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie Lightroom catalog - nie moge otworzyc

Chcialem dzis otworzyc LR i pojawia mi sie odrazu okienko z napisem:
    The Lightroom catalog named "..." cannot be opened because another application already has it opened. Quit the other copy of Lightroom before trying to launch.
    Jedyne co moge zrobic to wybrac inny katalog. Niestety wtedy strace 4 dni roboty w LR jako ze nie zapisalem jeszcze zmian w fotkach.
    Ratunku co zrobic. Dodam tylko ze zaden inny LR nie jest otwarty.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Miasto
    UK

Domyślnie

Problem rozwiazany. Utworzylem kilka kopii pliku katalogu i za kroryms razem wreszcie udalo mi sie w niego wejsc.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Chcialem dzis otworzyc LR i pojawia mi sie odrazu okienko z napisem:
    The Lightroom catalog named "..." cannot be opened because another application already has it opened. Quit the other copy of Lightroom before trying to launch.
    Jedyne co moge zrobic to wybrac inny katalog. Niestety wtedy strace 4 dni roboty w LR jako ze nie zapisalem jeszcze zmian w fotkach.
    Ratunku co zrobic. Dodam tylko ze zaden inny LR nie jest otwarty.
    Jeśli to XP, to takie rzeczy czasami się dzieją po reinstalacji systemu na innej partycji. To jakiś błąd w windzie. "Boli" to zazwyczaj katalogi własnie z plikami obrazów i video. Pomaga procedura przejęcia danej partycji "w całości" na własność. Musisz mieć uprawnienia administratora.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    UK

Domyślnie

To bylo pod vista 64. Podejrzewam co moglo sie stac. Dzien wczesnij podpinalem dysk pod usb z fotami i kabelek byl walniety i przerywalo zasilanie. Nie wiem czemu ale chyba LR wykryl ze sa na tym dysku jakies foty i probowal sie zalaczac.
    Moze to cos mu nakopalo w plikach. W kazdym badz razie teraz zrobilem backup tego pliku i puki co wszystko dziala jak nalezy.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Wspomniałem o XP, bo na poziomie tego systemu się zatrzymalem. Nie znam nowszych dokonań Microsoftu. Nie znaczy to jednak, ze podobne zjawisko nie dzieje sie równiez na Viscie czy Win7. Jeśli podpinałeś dysk zewnetrzny z bledem możliwe, ze właśnie cos sie źle pozapisywalo w rejestrze. Podejrzewam, ze teraz nie mozesz nawet usunąc tego felernego folderu. Jeśli tak, znajdź w Google instrukcje "Przejmowanie plików na własność" i popatrz jak wyglada sprawa uprawnień..
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uprawnienia umieszczania postów