Cytat Zamieszczone przez magart Zobacz posta
BX-Ri w wyglądzie podchodzą bardziej pod profesjonalną serię RX. Dodatkowo kiedyś (z rok temu) miały jako jedyne wbudowane skyporty. Teraz D-lite też ma...
Pewnie nieco różnią się pozostałymi parametrami jak szybkość ładowania czy ogólnie wydajność błyskania.
Natomiast przyjrzałem się zdjęciom i wychodzi że ten wyzwalacz eco chyba jednak nie ma regulacji mocy. Jest tylko przycisk "test" natomiast u mnie są jeszcze przyciski "góra, dół" służące do regulacji. Ale tak po prawdzie częściej używam lamp systemowych w plenerze razem ze skyportami gdzie regulacja mocy i tak nie jest wykorzystywana.

A wracając do adaptera to nie mogę napisać że na pewno taki adapter istnieje, natomiast osobiście nie widzę problemu żeby takowy sobie zrobić. Inna sprawa że widziałem softboxy Elinchroma z serii pro i wyglądają wiele, wiele lepiej niż chińczyki. Ale czy warto za nie płacić kilkukrotnie więcej? Tego nie wiem, bo nie porównywałem.

odnosnie sofboxow wiadomo, klania sie takie typowe "cos za cos", sa wiele wiele lepsze i zarazem wiele wiele drozsze jednak do ze tak powiem normalnego uzytku chyba jednak nie ma sensu wydawac ogromnych pieniedzy na akcesoria.

Hmm, co do mozliwosci dorobienia takiego adaptera to zapewne wiesz lepiej, musialbym na zywo zobaczyc lampy z mocowaniami elonchroma, lampy z bowensami i akcesoria do obywu typow zebym mogl dopiero wyciagnac jakies wnioski w stylu czy mozna to zrobic i jak by to mialo wygladac .
Szukam informacji, sa jakies wzmianki o adapterach ale i dopiski ze palnik w tedy jest glebiej, nasadka pracuje gorzej, czyli ogolnie ze nie do konca trafne rozwiazanie .

ps:masz od poczatku tylko te modyfikatory seryjnie zakupione w zestawie? czy jeszcze jakies

jak sie spisuja te sofboxy?

mialbym na mysli fotografowanie calyuch osob w studioi, czy jakos to by wyszlo takim malutkim>?

pozdrawiam