Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: wymiana na 40D z 1000D

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu Zobacz posta
    Dołożę pewno trywialne pytanie - ale skoro w poście jest o pojemności baterii... Jak używacie wyłącznika aparatu - będąc na wycieczce, lub imprezie - po każdej serii zdjęć wyłączacie, czy też włączacie na początku, a potem przez kilka godzin nie używacie wyłącznika? W innych aparatach wyłącznik był bardziej poręczny i wyłączanie i włączanie nie sprawiało problemu, a z 40d wydaje mi się, że za chwilę wyłącznik się połamie... To by sugerowało inne użytkowanie, bo nie wierzę w głupotę inżynierów Canona, ale lepiej zapytać - kto pyta, nie błądzi....
    włącznik jak włącznik
    Nic się nie połamie

Ja w swojej 30stce włączam, i nie wylaczam... tylko mam auto-off ustawiony na 5 min(czy jakos tak) i po nacisnieciu spustu do polowy aparat się znow wlacza.

A jak chowam aparat do torby/plecaka, to wylaczam i tyle ;]
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Amok Zobacz posta
    włącznik jak włącznik
    Nic się nie połamie

Ja w swojej 30stce włączam, i nie wylaczam... tylko mam auto-off ustawiony na 5 min(czy jakos tak) i po nacisnieciu spustu do polowy aparat się znow wlacza.

A jak chowam aparat do torby/plecaka, to wylaczam i tyle ;]
    No i 40D to już naprawde niezle body
    przesiadka będzie dla Ciebie sporym szokiem oczywiście pozytywnym

Jakoś korci mnie zaproponować 50D(mikroregulacja), ale nie wiem jak u Ciebie sytuacja wygląda finansowo... :]
    Ostatnio edytowane przez Amok ; 08-05-2010 o 11:08 Powód: Automerged Doublepost
    / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
    http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
    http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amok Zobacz posta
    przesiadka będzie dla Ciebie sporym szokiem oczywiście pozytywnym
    Dla mnie porównanie starego 20d do w zamierzeniu tymczasowego 1000d było też szokiem - że można zrobić tak fajny aparat za tak małą kasę. Obstawiam że nad szokiem pozytywnym po zamianie 1000d na 40d będzie musiał Sławek popracować w swojej psyche bardziej... bo będzie lepiej, ale przykro mi - znów bez orgazmu
    Entuzjastyczny Neofita

Uprawnienia umieszczania postów