Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: mini studio do wydania ok 2500zl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie polecam Ve300 , to tandeta , kolega z forum kupil w obud ledwo trzymaja sie softy wyrobilo sie mocowane , w jednej fotocela padla. Te lampki sa bardzo slabe , jak ktos ma dwa , male softy ( lekkie ) i nie bawi sie w zmiany itp to od bidy dadza rade. CYK-i sa nie wiele drozsze a solidniejsze.
    no comment...

Domyślnie

no wiec chyba sie zdecyduje na te ve300 + softbox do nich 60x90 i drugi zestaw ze zwykla lampa 120ws i takim samym softboxem.
    moze byc panowie ?

Bywalec

Domyślnie

wlasnie dostalem Powerluxy VC400 i wydaja sie solidne, jutro bede je testowal w dluzszym uzyciu i zobaczymy czy daja rade
    50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

przemysl zakup CYK-300 zamiast VE300
    no comment...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jakie (w miarę tanie) lampy (poza Quantuumami i Speedlightami ) posiadają zasilanie bateryjne? Myślę o doposażeniu się w jakąś lampkę w plener i jak na razie niczego oprócz w/w lamp albo zasilacza Tronix nie znalazłem, a chciałbym rozważyć wszystkie możliwości...

Początki nałogu

Domyślnie

micles przecież Ty masz 580 II + 3 Yongnuo? ciągle mocy za mało?
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Domyślnie

a możecie podpowiedzieć coś w temacie tła ?
    skoro te z allegro lepiej sobie odpuscić to czego szukac ?

Sami coraz częściej myslimy o zawieszeniu tla pod sufiem... stąd się podpinam
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madc0w Zobacz posta
    micles przecież Ty masz 580 II + 3 Yongnuo? ciągle mocy za mało?
    Mam 1x580II i 1xYongnuo. Goomiś ma taki sam komplet. Mocy mi na razie nie za mało, ale myślę przyszłościowo (modyfikatory światła które teraz kupuję powinny pasować do przyszłych lamp studyjnych mi odpowiadających (czyli takich, które idzie wyciągnąć w plener))

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cluer Zobacz posta
    a możecie podpowiedzieć coś w temacie tła ?
    skoro te z allegro lepiej sobie odpuscić to czego szukac ?
    Jeśli szukasz tła "nie świecącego się" to warto zwrócić uwagę na flanelowe z markoflash http://www.markoflash.pl/grupa.php?grupa=tla. Niestety, nie należą do najtańszych.

Cytat Zamieszczone przez Cluer Zobacz posta
    ...Sami coraz częściej myslimy o zawieszeniu tla pod sufiem... stąd się podpinam
    Też myślałem nad systemem zawieszania do domowego studia. Ostatecznie wybrałem zawieszenie statywowe http://www.funsports.pl/p,pl,125,zes...+tel+w901.html. Cena nie odstrasza, jest regulowalna szerokość belki, nie trzeba wiercić w ścianie, jest mobilność (torba w zestawie). Minusy: tła 3m trzeba przyciąć o jakieś 10cm, oraz gdy gdy masz kilka teł, to zamiana zabiera chwilę czasu.
    C-F-K - forever

Domyślnie

Panowie, jesli macie smykalke do majsterkowania polecam mechanizmy od rolet gdzie rurka (aluminium) jest odpowiednia dluga do zastosowanego tla, w firmie w ktorej zamawialem akcesoria rurke docieli mi na ządany wymiar (3 m). Ma to napęd ręczny (sznurek z kulkami). U mnie od roku dziala takie ustrojstwo. Jest to zestaw 3 mechanizmow na ktorych wisza tla 2,7x10m wiszący na scianie pod sufitem. Funkcjonalne i za grosze

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów