Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 64

Wątek: Electro World

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Niestety znizek FJ nawet pracownikom nie przewidzial - takie zboojeckie czasy

Dla was zakup sprzetu to tylko pojscie i wylozenie kasy, a w zamian otrzymanie towaru. A co potem? Z czyms takim jak serwis gwarancyjny i pogwarancyjny? Poza tym - czy kazdy moze sobie pozwolic na zakup czegos bez fachowej pomocy? Chyba juz o tym dyskutowalismy nie raz..

Mariuszosz, a takie cwaniaczki jak ty, u mnie sprzet ogladaja przez szybe Niecierpie burakow przychodzacych do sklepu, udajacych potencjalnych klientow, nastepnie idacych do konkurencji zeby kupic to o czym ja opowiadalem mu pol godziny. Cale szczescie sa normalni ludzie ktorzy sa w stanie uszanowac prace innych.. Poza tym - w Bialym to chyba zbyt duzej konkurencji nie ma..

Tomasz, kupil bys 350D na hali Auchana? Pytam powaznie - bo ja w zyciu.. chocby kosztowal 500zl mniej niz wszedzie indziej.

Prawda jest taka, ze inaczej traktuje sie cwaniaczka pokroju Mariuszosa, inaczej osobe ktora jest uprzejma i informuje na wstepie o co chodzi.. a jak komus sloma z butow wystaje, to pokazuje sie po prostu droge do konkurencji, gdzie mu na bank lepiej doradza

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    Tomasz, kupil bys 350D na hali Auchana? Pytam powaznie - bo ja w zyciu.. chocby kosztowal 500zl mniej niz wszedzie indziej.
    Jak nam udowodniłeś w innym wątku, nawet kupując w sklepie foto z gwarancji są nici. A 300d kupiłem przez allegro. Radio samochodowe na hali Makro.

A co do potrzeby pomocy fachowe, to chyba nie jest powód, dla którego Ty nie kupujesz w marketach?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

u mnie we wsi mozna kupić kita 350d za 3200 a jak chcesz używany z roczną gwarancją to za 2900 moge ci załatwić

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wiesz Tomek, ja sobie moge pozwolic na kupienie na ebay'u itp. bo wiem co kupuje, Ty tez..

Ale powiedz to osobom ktore wczoraj przyszly z Nikonem D50, ktorego kupily dzien wczesniej, twierdzac ze nie chca tego aparatu bo.. uwaga.. nie kreci filmow i nie ma podgladu na monitorku (sic!). Oczywiscie moglo by to pojsc na niezgodnosc z umowa - tylko ze ci panstwo ani razu podczas rozmowy nie wspomnieli o tych funkcjach... a ich pierwszym zdaniem bylo "chcemy lustrzanke cyfrowa".. no wiec maja

Wiesz dobrze, ze sklep sklepowi nie rowny - i zdaje sie, ze w tamym watku chodzi raczej o to co stwierdzil serwis.. sklep przyjecia reklamacji nie odmowil.

Radio do samochodu to nie to samo co samochod czy dSLR. Juz pomijam fakt iz sa radia i sa radia.. juz widze audiofila kupujacego sprzet na hali Makro

Byc moze niezbyt czesto bywasz w "oszolomie" i nie do konca jestes swiadom, co sie dzieje ze sprzetem ktory tam mozna kupic. Znam osoby z tamtego dzialu foto.. znam osoby ktore tam juz nie pracuja.. uwierz mi, ostatnia rzecza jaka zrobie, bedzie zakup sprzetu specjalistycznego (bo chyba takim jest w jakims tam sensie lustrzanka cyfrowa?) w markecie czy na bazarze.. bo jezeli ktos nie zna sie na tym co sprzedaje, to nie wie tez, co moze temu zaszkodzic i jak sie z tym obchodzic. Tak wiec widok lezacego 350D na wystawce bez dekielka na body zmrozil mnie na tyle, zeby wiecej nie interesowac sie elektronika w takich miejscach.

A komputer? Tez kupil bys w markecie, prawda?

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

a ten Electro World to kicha totalna byłem 3 dni temu i chyba ani jednego towaru w atrakcyjnej cenie nie widziałem (tzn tanszego niz gdzie indziej) żerują tylko na promocjach (podobnie jak i inne mediaMarkty) mają pare szt towaru które sprzedają w 5 minut po otwarciu sklepu a reklamę robą taką jaby towar z promocji był w stałej ofercie - np w sobote w MM były Hamowskie SD 512 po 90 zł (tylko nie znam nikogo kto by je tam ustrzelił)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Broncobilly
    u mnie we wsi mozna kupić kita 350d za 3200 a jak chcesz używany z roczną gwarancją to za 2900 moge ci załatwić
    a na co mi on?

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Wiesz Czach mam kolegę który juz z 15 lat składa kilka poważnych czasopism ogolnopolskich i jak go chciaem sie poradzić co mam kupić do obróbki zdjęć to z rozbrarającą szczerością przyznał że sobie do pracy kupił PC ta w Makro i tylko drugie tyle RAM-u mu dorzucił. Ja też specjalnej roznicy nie widzę miedzy zakupem firmowo zapakowanej puszki z Canonowską gwarancją w Markecie a zakupem za sporo większa kase w jakimś pseudo profesjonalnym sklepie - jak towar nowy w nieruszanym pudełku i z gwarancją to rożnicy nie widzę - pomijam oczywiście sprzęt demo z wystawy.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Co innego zakup sprzetu w pudelku - co innego taki, do ktorego pudelko im gdzies wcielo.. Ogolnie.. naprawde odradzam. O wiele lepszym rozwiazaniem jest zakup na allegro u osob ktore zajmuja sie handlem sprzetem foto. No i dochodzi wtedy opcja zwrotu bez podania przyczyny.. Problem w tym iz dziala to w obie strony - czyli my tez mozemy kupic sprzet ktory od kogos wrocil

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    Wiesz Tomek, ja sobie moge pozwolic na kupienie na ebay'u itp. bo wiem co kupuje, Ty tez..
    Wiem.

Ale powiedz to osobom ktore wczoraj przyszly z Nikonem D50...
    Przecież tu była mowa, o tym że Ty byś nie kupił.

Radio do samochodu to nie to samo co samochod czy dSLR. Juz pomijam fakt iz sa radia i sa radia.. juz widze audiofila kupujacego sprzet na hali Makro
    Samochód kupiłem w komisie przy salonie, przetestowali go i dali na papierze certyfikaty jakieś. A i tak drugi salon stwierdził 10 rzeczy, które trzeba naprawiać. Mój pech.

Byc moze niezbyt czesto bywasz w "oszolomie" i nie do konca jestes swiadom, co sie dzieje ze sprzetem ktory tam mozna kupic. Znam osoby z tamtego dzialu foto.. znam osoby ktore tam juz nie pracuja..
    A ja znam osoby z Simmtechu, wiem sporo jak traktują sprzęt i klientów. To taki poziom oszołoma komputerowego, ale mimo to kupuję tam.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Bo ich znasz?

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów