Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 64

Wątek: Electro World

Początki nałogu

Domyślnie

No i to od razu lepiej wygląda skoro możesz podejść i w normalnym sklepie sfinalizować zakup. Jeśli jestes z Krakowa to na pewno duży plus! jest jednak jedno maleńkie ale - zwykle 'aukcja prywatna" oznacza pewne trudności w zakupie - nie żebym Cie dołowała ale takie mam doświadczenie - albo towar dopiero jedzie albo jest juz zamówiony itp itd. Jednak skoro nie lecisz juz dzisiaj kupować to taki namiar jest wart uwagi - nie dzis to jutro w końcu to nie "na zapalenie płuc"!
    Udanych zakupów życzę
    TOKIN

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN
    No i to od razu lepiej wygląda skoro możesz podejść i w normalnym sklepie sfinalizować zakup. Jeśli jestes z Krakowa to na pewno duży plus! jest jednak jedno maleńkie ale - zwykle 'aukcja prywatna" oznacza pewne trudności w zakupie - nie żebym Cie dołowała ale takie mam doświadczenie - albo towar dopiero jedzie albo jest juz zamówiony itp itd. Jednak skoro nie lecisz juz dzisiaj kupować to taki namiar jest wart uwagi - nie dzis to jutro w końcu to nie "na zapalenie płuc"!
    Udanych zakupów życzę
    TOKIN
    Aparat będę kupował dopiero pod koniec listopada więc spokojnie Na początek podjade tam sobie i porozmawiam ze sprzedającym. Można u nich kupić zupełnie pomijając allegro co jest dla mnie plusem dużym ( dopiero co się zarejestrowałem, mam 0 komentaży i nawet kopertę bo jeszcze nie doszedł kod ). W każdym razie po sprzęt pojadę z laptopem i sprawdzę back focus i front focus - tak na wszelki wypadek Pozdrawiam serdecznie

Uzależniony

Domyślnie

CZACHA, prywatna uwaga... Gdybym byl Twoim przelozonym w FJ, i przeczytal to co napisales kilka/kilkanascie postow powyzej to poszedl bys na bruk... Wcale sie nie dziwie ze ktos przyjdzie do Ciebie tylko po info a sprzet kupi gdzie indziej, to tylko Twoja wina. Kiepski z Ciebie spec w takim wypadku, a w ktorym momencie nawalasz to juz nie moj problem... FJ jak dla mnie spalony.
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

dziwi mnie iz potraficie wyczytac miedzy wierszami to czego tam nie ma. a to ze sie komus cos wydaje ze byc powinno tak a nie inaczej... no coz.. dzieki za szczere checi

zdaje sie, ze o rady nikogo nie prosilem ani o wyrazanie opinii na ten temat - inaczej zalozyl bym w tym celu watek. wiec jesli nie macie nic ciekawego do powiedzenia, oprocz pieprzenia 3po3 tylko po to zeby ulzyc po ciezkim dniu w pracy.. to dajcie se spoqj

bede rad jesli wiecej postow na swoj temat czytal nie bede - masz uwagi, pisz na priv.. tylko z sensem bo szkoda miejsca w bazie danych na banialuki

uwazam ze nie ma o czym tu dyskutowac. cwaniakowac potrafi kazdy i nazywac to moze nawet konkurencja..

EOT

Uzależniony

Domyślnie

To byla odpowiedz za Twoje cwaniakowanie... Nie siedze w fotobiznesie, do sprawy podchodze jako klient, czyli bylo niebylo Pan sytuacji w momencie zakupu. Jezeli uwazasz inaczej, minales sie z powolaniem.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Skoro wymagasz szacunku od sprzedawcy, to dlaczego sam mu go nie okazujesz? Tzn to nie bezposrednio do Ciebie Andee..

Chodzi o to, ze niejednemu klientowi dalem telefon do tommiego, podalem adres do konkurencji itp. Wszystko zalezy od tego, jak klient podchodzi do mnie..

A jesli taki gosc wychodzi z zalozenia na samym poczatku, ze przyjdzie do sklepu wypytac sie a potem powie "juz wiem wszystko - ide do konkurencji".. no sorry, ale poza dbaniem o wlasny portwel jest cos takiego jak etyka, ktora obowiazuje nie tylko sprzedawce ale i klienta. Chcesz isc do konkurencji? Idz.. ale zachowuj sie z szacunkiem.. z szacunkiem ktorego wymagasz odemnie.

Zakonczmy juz ten temat bo jest bardzo OT

Uzależniony

Domyślnie

Jedna uwaga . Etyka handlowa (bo o innej nie mozemy tu mowic) dotyczy jedynie strony sprzedajacej. W naszym kraju istniala takowa przed 1939 rokiem, w chwili obecnej jest szczatkowa i jezeli nie powroci to kiepsko widze rynek krajowy (mowie o przyszlosci). Jezeli masz problemy ze sprzedaniem towaru to pretensje mozesz roscic jedynie do siebie, badz polityki instytucji ktora reprezentujesz. Wylewanie zali przez profesjonaliste (bo chyba z taka osoba polemizuje) na jakimkolwiek forum czy to amatorskim czy profesjonalnym jest niestosowne, bo to juz nie jest profesjonalizm. Jak dla mnie EOT

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

hehe.. jakich znow zali? roznicy w cenie wiedza nie nadrobisz..

Nie mowie o kodeksie etycznym gdzies zapisanym, a o etyce ktora dotyczy kazdego czlowieka.. Uwazasz ze jak ktos Ci plunie w twarz to Ty sie musisz do niego usmiechnac, bo pracujesz w sklepie spozywczym?

Sprzeczasz sie z przekory czy faktycznie nie rozumiesz o czym pisze?

Uzależniony

Domyślnie

Rozumie o czym piszesz ale uwazam ze zle podchodzisz do tematu. Widzisz pomimo mlodego wieku mam pewne doswiadczenie zarowno jako handlowiec jak i wlasciciel firmy. Mialem kilku (moze wiecej) pracownikow o pogladach zblizonych do Twoich. Pewni siebie, obcykani technicznie i pelni wiedzy (i mowie to bez cynizmu), przy okazji niestety malo skuteczni. Jako szef lubie siasc za lada chocby zeby puscic pracownika na zasluzony urlop. Tylko dziwi mnie fakt kiedy osobiscie sprzedaje w dni "slabego ruchu" jakies 300% wiecej towaru niz taki "specjalista" , w okresach szczytu. Nie wiem nic wiecej niz oni, wystarczy odpowiednie podejscie do klienta ktory byc moze przyszedl do mnie jedynie zasiegnac jezyka, a za 2 dni kupi sprzet gdzie indziej. To co zrobi po wyjsciu ze sklepu mnie nie interesuje i nie mam zamiaru siedziec, myslec i stresowac sie tym. Zycze podobnych wynikow...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

O skutecznosc swoja sie nie martwie - statystyki mowia same za siebie Jestesmy rowniez jednym z najlepszych sklepow w kraju i spokojnie konkurujemy z takimi miastami jak Wawa czy Poznan, gdzie ludzie sa nieco bardziej zamozni.. no i jest ich wiecej

Co nie zmienia faktu iz nie lubie tego typu ludzi o ktorych pisalem wyzej.. i swojego podejscia do nich raczej nie zmienie.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów