Strona 14 z 20 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 197

Wątek: 5D Mark II VS 1Ds Mark II

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Nie wiem jakie jest wysokie iso z Ds2, ale zgadzam się z siudymem - po zmniejszeniu zdjęcia do 800pikseli, to zdjęcie zrobione słoikiem po ogórkach będzie również wyglądało przyzwoicie.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Uwielbiam forumowych malkontentów W bawienie się w cropy nie mam czasu, sprawa jest prosta, używam 3200 i w Dsie i w 5D, na odbitkach szum jest prawie niewidoczny, na zdjęciach oglądanych na komputerze również, oczywiście sprzętowi onaniści oglądający 100% powiększenie szum znajdą, pytanie tylko co z tego. Moje portfolio jest ogólnie dostępne, można obejrzeć i wyciągnąć wnioski. Czy bardziej wiarygodna jest anonimowa opinia kogoś kogo zdjęcia są nie znane i doświadczenie niewiadome czy kogoś podpisującego się imieniem i nazwiskiem, kogo prace są szeroko dostępne zadecydujcie sami. Canon nie płaci mi za reklamę więc czy was przekonam czy nie jest mi bosko obojętne.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Nie jestem malkontentem, bo szumy są jedną z ostatnich kwestii którą bym się przejmował.
    Ale skoro już pokazujesz jakiś "dowód" na forum, to warto by miał on trochę sensu.

Dużo bardziej jest dla mnie wiarygodna Twoja opinia wyrażona w poście #132.

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia | Warszawa

Domyślnie

Nie mam zamiaru się tu z nikim boksować na portfolia, ale jako anonimowy łoś z internetu i posiadacz zarówno Ds'a i MkII dalej się będę upierał, że ten pierwszy szumi o wiele mocniej na wysokich ISO. I jeżeli ktoś nie potrzebuje pancernej obudowy i dobrego AFservo to moim zdaniem powinien brać 5d.
    This isn't happiness, or maybe perhaps, it is

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

5DII na 3200 szumi tak, jak większość puszek na ISO 800, czasami zdaje mi się że 500D ma gorsze ISO 400 od 3200 piątki. Z kolei 5DII potrafi bardzo ładnie pokazać banding, jeśli musimy wyciągać z cieni, nawet przy ISO100.

Na celność autofokusa nie narzekam, kwestia obycia ze szkłami, pliki generuje toto wspaniałe (mało drukuję, ale jak już to duże formaty, 100x70 przy ISO 400-800, nie mówiąc o mniejszych, wyglądają już godnie), jedynie podczas szybszych akcji mnie irytuje powolność tego aparatu i myślę, że to jest jedyna wada tego aparatu.

PS, jeśli na 5D mamy grip i komplecik baterii, to bije toto na głowę 1DSII jeśli chodzi o czas pracy na baterii.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

co do rawów to znalazłem aukcje na allegro i sprzedający udostępnia 2 rawy z tejże puszki

Aukcja
    http://allegro.pl/canon-eos-1ds-mark...456384923.html

Rawy
    http://www.filesonic.com/file/819774...folder_(2).rar

Żeby nie było ja tego nie sprzedaje ani nikt z moich znajomych.

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia | Warszawa

Domyślnie

Jedno zrobione z czasem 1/2500 drugie z 1/8000. Na obydwu f5.0. Warunki wymagające bezwzględnego użycia ISO1600
    This isn't happiness, or maybe perhaps, it is

Miasto

Domyślnie

hehe no przecież było strasznie ciemno. Ale jakieś rawki są. Nie marudzić.

Początki nałogu Awatar korona-pl
    Miasto
    Kraków, PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kajtek_bez_Majtek Zobacz posta
    Jedno zrobione z czasem 1/2500 drugie z 1/8000. Na obydwu f5.0. Warunki wymagające bezwzględnego użycia ISO1600
    Spokojnie można było na ISO100 strzelać. Tym bardziej, że ma obiektyw z IS...
    Ale widać ziarno z 1DsII
    pozdrawiam
    Jacek

nie karmię troli...

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korona-pl Zobacz posta
    Spokojnie można było na ISO100 strzelać. Tym bardziej, że ma obiektyw z IS...
    Ale widać ziarno z 1DsII
    Ano widać widać. Tylko szumy inaczej wyglądają jak jest jasno.
    A gdy mamy warunki "ciemność widzę" to już inna sprawa

Strona 14 z 20 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów