Pokaż wyniki od 1 do 10 z 197

Wątek: 5D Mark II VS 1Ds Mark II

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Też używam tych 2 puszek na raz i mi się nie myli, ale fakt, że przestawić się trzeba.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja mam starą 5-tkę i 1Ds MKII i rzeczywiście uzupełniają się doskonale - do ciemnego kościoła i takiej sali przy wysokim ISO to 5D, ale w pozostałych sytuacjach tylko jedynka. Wg. mnie ma ona o wiele wyższej jakości obrazki, detaliczności w ogóle nie ma co porównywac do piątki, to inna bajka, do tego RAW-y z jedynki, zwłaszcza gdy klatka nie była doświetlona prawidłowo - za niska ekspozycja - daja ogromne możliwości, z 5D można wyciągnąc połowę EV porównując do tego, co uzyska się z 1Ds MKII.Klawiszologia i ekran wyświetlacza, cóż, można się przyzwyczaić.Tak jak do przyjemności pracy na jedynce...bo to ogromna przyjemność, zwłaszcza gdy kolejno szło sie od 10D, poprzez 20D, do 5D...teraz juz tylko 1Ds MKIII:-)

Uprawnienia umieszczania postów