Strona 5 z 20 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 197

Wątek: 5D Mark II VS 1Ds Mark II

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    jak matryca może się zużyć?
    przypuszczam ze pewnie jest jakiś sposób ale w necie nie znalazłem konkretnego przypadku poza ograniczeniami w trybie LV gdy matryca sie po prostu przegrzewa ... może z czasem liczba hot pixeli będzie wzrastać i w jakiś sposób spadnie ogólna efektywność ? ale gdyby nawet to czy to zauważymy i będziemy na to zwracać uwagę ?
    Canon FF

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja tylko zauważyłem że na nóweczce nie śmiganej są mniejsze szumiska, dużo. Ale nie jest to jakaś kosmiczna różnica, chyba że dla onan-wariata szumowego
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

jeżeli chodzi o matryce w 5d2 to wiem od znajomego z filmówki, że przy kręceniu dużej ilości filmów wypalają się kolory, już pozbyli się kilku sztuk z tego powodu z małą ilością zrobionych zdjęć
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Coś już napisał Awatar tomicher

Domyślnie

czy może mi ktoś przytoczyć tematy na forum, które wyjaśniały to zjawisko opisane w poście powyżej.

co to znaczy duza ilość filmów ?

kolory faktycznie się wypalają ?

chętnie poczytam a sam nie byłem w stanie znaleźć.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    No i baterie - dwa akumulatory w piątce są nie do zajechania jednego dnia natomiast w 1DsII, na dłuższą sesję trzeba brać 2-3 akumulatory.
    Już w jednym temacie do tego się przyczepiłem, ale zignorowałeś. Przyczepiam się drugi raz, bo rozpowszechniasz głupoty. Twoim zdaniem ile zdjęć można zrobić na 1 akumulatorze z 1DsII?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Już w jednym temacie do tego się przyczepiłem, ale zignorowałeś. Przyczepiam się drugi raz, bo rozpowszechniasz głupoty. Twoim zdaniem ile zdjęć można zrobić na 1 akumulatorze z 1DsII?
    Nie robię zdjęć hurtem, po prostu łażę po mieście i robie co mi się podoba. A bateria w 1DIIN starczała mi na jakieś 2 godziny chodzenia z włączonym aparatem, w temp. koło 5-10 stopni. Niedługo zamawiam drugą sztukę i mam nadzieję, że podobnych "cyrków" nie będę miał już.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Bardzo dziwne rzeczy piszesz, jak ślub robię od przygotowań to baterię zdarza mi się na weselu zmienić i to nie zawsze, nawet zamienniki trzymają bardzo długo.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja się bardzo pod tym kątem zawiodłem na 1D. Być może pod tym względem nie był najlepszy, bądź miał zużyte baterie, w każdym razie było kiepsko.

Jeśli w DsII jest lepiej, to mi nic nie pozostaje innego, niż się cieszyć, no i polować okazję jakąś

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Na jednej baterii robię spokojnie 1-1,5k zdjęć, w zimie też nie było problemów. Zajechane aku masz i tyle.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

fakt jest jednak pewny ze bateria to raczej minus Markow II (jak i wersji Classic), biorac pod uwage jej wielkosc to ma dosc slaba moc: 12V - 1650mAh

postep w Markach III w tym wzgledzie byl ogromny, wrecz niewyobrazalny, sporo mniejsza bateria, wieksza moc: 11,1V - 2300mAh i ponad 5000 zdjec na jednym ladowaniu,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 5 z 20 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów