Ja man 17-40 rocznik 2004 i jestem zadowolony.
Ja man 17-40 rocznik 2004 i jestem zadowolony.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Tiaaa... To byl dobry rocznikZamieszczone przez Robson01
Pozdrawiam
Coronado
Moja galeria: MyLightscapes.com
Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.
Robilismy juz tu na forum podsumowanie. Moje i czyjes jeszcze szklo z rocznika 2005 byly felerne (seria UTxxxx), wszyscy ktorzy nie narzekali na swoj model i z ktorych to modeli widzialem naprawde dobre, ostre zdjecia to byl rocznik 2004 (seria USxxxx ) i dlatego... ja wlasnie zamienilem 17-35 2.8L (seria UN, czyli chyba 2000? ) na 17-40 4L z 2004 roku. Po prostu nie ptorafilem zaufac temu 17-35, raz sprawowal sie dobrze, raz tracil zupelnie kontrast i ostrosc a swiatlo 2.8 nie jest mi niezbedne w szerokim kacie.
No i jaki efekt tej zamiany - na plus?Zamieszczone przez Vitez
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
17-40 doszedl do mnie wczoraj. Najblizszy termin kiedy spodziewam sie nim robic fotki to przyszly weekend mozeZamieszczone przez Robson01
.
a gdzie dorwales?Zamieszczone przez Vitez
Tommy_J , Allegro.Zamieszczone przez amperior
heh, faktycznie tommy tez cie zna :]Zamieszczone przez Vitez
z tego co zrzumialem to obiektywy sa z niemiec i tommy wyslal ci jeden ostatnio
seria UT. jak sie sprawuje? powiedz prosze, bo jesli to sprawdzone zrodlo to tez bym lyknal (tylko mnie martwi ze z faktura cena wzrasta do 2400 netto / 2928 brutto :-/ )
Zamieszczone przez amperior
Mam teraz serie USxxxx , moj poprzedni z serii UT byl wg mnie niezbyt udany (aberracje ogromne, kiepska ostrosc nawet na f5.6 i to nie ze sloncem a w cieniu normalne zdjecia).
Jak sie sprawuje - sprawdze moze w weekend, moze jutro na cmentarzu (ale po zdjeciach nocnych niewiele da sie szklo ocenic).
Mi faktura nie byla potrzebna, a gwarancja jest "sprzedawcy, na gebe" ale ja akurat tommiemu ufam 8)
Ja mam w tej chwili 17-40 z serii UT i sprawuje sie nie tak zle.Zamieszczone przez Vitez