W tytule przeczytałem "cycków"...koniec świata
Dwójka i dzieciak najfajniejsze, pozostałe trochę dziwnie kadrowane.
Dzieciak taki "do legitymacji" ale bardzo sympatyczna fotka.
pozdrawiam, vidocq
1,2 ok choć na 1 modelka Ci się garbi, dziwnie wyszło ramie i szkoda samego czubka głowy
3 mam wrażenie że twarz dostała winietą, upchane w kadrze kiepsko według mnie
4 tu też kompozycyjnie nie bardzo, jakbyś trochę niżej robił zostawiłbyś czubek głowy i nie obciął kciuka...
co do 5 w pełni zgadzam się z poprzednikiem
Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 05-05-2010 o 22:47 Powód: Automerged Doublepost
Które?
1 szerzej ocalając głowę
3 jak dla mnie prosto i szerzej, tniesz (lub są na krawędzi) palce lewej ręki, czubek głowy, czubek buta...więcej powietrza w te zdjęcia
choć tutaj leży jeszcze światło-przedramię i dłoń na granicy przepału zwracają większą uwagę niż twarz a chyba powinno być odwrotnie.
o 4 napisałem - niżej miałem na myśli niższy pułap, choć w ogóle nie lepiej jeśli już było by wyciągnąć prawą dłoń? (modelka chyba leworęczna, ale to przecież nie szkodzi) nie zasłaniać lewą wtedy twarzy? wykorzystać mocny punkt obrazu?
na 5 jak widać, też trochę więcej góry
albo ciąć zdecydowanie albo wcale
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
teraz dopiero przeczytałem twój dopisany post
czasem to niektóre rzeczy się zobaczy dopiero jak ktoś wskaże, prawda
praktyka to wyeliminujepozdrawiam
Ostatnio edytowane przez MarcinG ; 05-05-2010 o 22:56 Powód: Automerged Doublepost
Dzięki za rady. Przydadzą się bardzo następnym razem. Teraz dopiero patrze na zdjęcia i dostrzegam te błędy których wcześniej nie widziałem.
na 12 chyba byłoby lepiej gdyby więcej tego drutu było w GO
|Canon|