W tytule przeczytałem "cycków"...koniec świata
Dwójka i dzieciak najfajniejsze, pozostałe trochę dziwnie kadrowane.
Dzieciak taki "do legitymacji" ale bardzo sympatyczna fotka.
pozdrawiam, vidocq
1,2 ok choć na 1 modelka Ci się garbi, dziwnie wyszło ramie i szkoda samego czubka głowy
3 mam wrażenie że twarz dostała winietą, upchane w kadrze kiepsko według mnie
4 tu też kompozycyjnie nie bardzo, jakbyś trochę niżej robił zostawiłbyś czubek głowy i nie obciął kciuka...
co do 5 w pełni zgadzam się z poprzednikiem
Jeszcze![]()
Póki co jeszcze dużo muszę się nauczyć. Wiele osób na tym forum zaczynało praktycznie od zera a obserwując ich drogę czytając Wasze rady przeszli na wyższy stopień wtajemniczenia
Mam nadzieję że mi także się to uda.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
To widzę że tytuł dobry![]()
Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 13-08-2010 o 21:36 Powód: Automerged Doublepost
13
Zdjęcie zrobione wczoraj. Co sądzicie o focie i jej obróbce. ??
Kadr wg mnie świetny (no, może przydałoby się trochę więcej przestrzeni nad głowami postaci w tle), obróbka też wydaje mi się OK, choć jeśli kadr i światło uważam za dobre, to inne sprawy mam tam gdzie pan może pana majstra w dupę pocałować.
:-D
Sorry, ale nie wiem o czy zdjęcie opowiada.
Albo jest ważne tło, a wtedy poucinałeś ludzi na drugim planie, albo nie i wtedy dałeś za dużą głębie.
Dziewczynka patrzy w lewo, tylko na co? Tak ją umieszczając (na lewej stronie kadru) sugerujesz by odpowiedzi szukać na prawo, a tymczasem ja jako odbiorca nic tam nie znajduję (oprócz bałaganu w tle).
Jeśli to ma być portret, to moim zdaniem mocniej trzeba skadrować.
Zdjęcia są ciekawe lecz rzeczywiście brak im "tego czegoś" - w każdym razie początki obiecujące.[/QUOTE]
tego czegoś = obróbki
Kadry fajne
tu jest podpis![]()