Zdjęcia są ciekawe lecz rzeczywiście brak im "tego czegoś" - w każdym razie początki obiecujące.[/QUOTE]
tego czegoś = obróbki
Kadry fajne
Zdjęcia są ciekawe lecz rzeczywiście brak im "tego czegoś" - w każdym razie początki obiecujące.[/QUOTE]
tego czegoś = obróbki
Kadry fajne
tu jest podpis![]()
A mogę prosić o jakieś wskazówki żeby pojawiło się "to coś "
Będę bardzo bardzo bardzo wdzięczny za rady.
Popracuj trochę nad kolorystyką. Jak na mój gust kolory są często zbyt zimne, przez to zdjęciom brakuje trochę "wyrazistości", B/W mało ciekawe, za wyjątkiem 1. Drut jak na mój gust powinien być rozmyty, a budynek ostry. Dziewczynkę dałbym w mocnym punkcie, ale po prawej stronie bo tak to nie wiadomo na co patrzy.
tu jest podpis![]()
tego czegoś = obróbki
Kadry fajne[/QUOTE]
azapala Nie chodzi o obróbkę - może dobrze, że jej nie ma, gdyż mamy swoisty naturszczyk.
W zdjęciu nr 1 modelka z takim noskiem to tylko En face. Poza tym ja osobiście nie lubię obciętych kończyn (nr 1 i 14). No i sepia nie musi też się każdemu podobać. Generalnie zdjęcia są trochę "zimne".
Jednak ogólnie sprawiają dobre wrażenie.
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
Grupa Fotograficzna Kolumba 5
http://kolumba5.tv
Hmm na 1/1250 sek przy canonie 85 mm i przysłonie 2 chyba nie potrzeba było statywu, jeśli wyszło nieostro to nie wiem czego to może być wina. Może moje szkło ma jakieś problemy z BF/FF...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A może wina leży po stronie kompresji i zmniejszeniu zdjęcia. Coś poszło nie tak jak powinno..
Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 27-09-2010 o 13:20 Powód: Automerged Doublepost
Powiedzcie mi moi drodzy czy taka obróbka jest ok? Jeśli nie to w którą stronę iść?
Wiem że z ręką jest coś nie tak ale za bardzo się prześwietliła. Mogę dać rawa żebyście spróbowali i pokazali co można zrobić.
Z obróbką idź w taką stronę, która się Tobie głównie podoba. Bo jak dostaniesz 10 różniących się opinii to w którą stronę z tych 10 pójdziesz? Nie ma co się bawić w chorągiewkę - rób dla siebie nie pod kogoś. Pod kogoś to robisz tylko gdy Ci ktoś za to zapłaci - wtedy nasz klient nasz Pan.
Dla jednych będzie przyjemne, dla innych nieprzyjemne a znajdą sie i tacy co dokopią byle dokopać i sobie ulżyć, nawet nie patrząc na zdjęcie - uroki internetu. Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził, stąd moja rada.
Dla Ciebie jest przyjemne w odbiorze? Modelce się podoba? Kilku najbliższym znajomym się podoba, których lubisz, szanujesz i ufasz że są szczerzy a nie się podlizują? To po co dalej szukać na siłę (jakże przeróżnych) opinii anonimów internetowych?![]()