Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Ciemne zdjęcia

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rinuś Zobacz posta
    Witam jestem tutaj zupełnie nowa,ale musiałam się zarejestrować ponieważ dzisiaj już prawie dostałam szału na spacerze...

Otóż dzisiaj był wspaniały dzień ,słonce świeciło, było ciepło...postanowiłyśmy z przyjaciółką wziąć mojego psa i pojechać z Jej synkiem do lasu na spacer.
    Robiłam zdjęcia na manualu i wszystkie wychodziły ciemne strasznie...nie mogłam ustawić jasności...robiłam zdjęcia na ISO 1600 i są straszne szumy które mi bardzo przeszkadzają...
    Czy ktoś może mi doradzić jak pozmieniać ustawienia abym ISO było na max 800 i były jasne zdjęcia a zarazem czas naświetlania był jak najdłuższy ponieważ dziecko jak dziecko może się poruszyć i wtedy im mniejszy czas naświetlania to obraz rozmazany...

PS. mam Canon EOS 400D.
    I do tego obiektyw
    Sigma 70-300mm f/4-5.6 DG Macro
    f4, ISO 1600 i czas... 1/2000s! - to jacyś karatecy?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    W takim lasku daj iso 400, nie wrzucaj manuala bo na razie kiepsko nad nim panujesz, ustaw AV, przymknij nieco przysłonę tak do 5.6 powiedzmy co by odmydlić obiektyw i pstrykaj.
    Przy ogniskowej 100mm pilnuj czasów nie dłuższych od 1/200s
    Poza tym w exifie widzę, że miałaś ustawiony priorytet czasu (TV). Bez sensu.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 05-05-2010 o 21:05 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Uprawnienia umieszczania postów