Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: To Jest Bez Sensu !

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Cool To Jest Bez Sensu !

Powstaja nowe watki co do jakosci roznych obiektywow.
    Najwiecej jest skarg na FF/BF, CA i mydlenie. W jednym z art. Muflon - na zadane pytanie "czy z roznymi body to samo szkielko moze chodzic roznie" - odpowiedzial: moze
    To znaczy, ze jak wydam 20.000pln na szkielka i z moim body bedzie zyleta, i jak bede chcial zmienic puszke, to moze sie okazac, iz wszystkie beda zle fokusowac, winietowac i mydlic???? Przeciez to absurd
    A co Wy sadzicie na ten temat?

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Powstaja nowe watki co do jakosci roznych obiektywow.
    Najwiecej jest skarg na FF/BF, CA i mydlenie. W jednym z art. Muflon - na zadane pytanie "czy z roznymi body to samo szkielko moze chodzic roznie" - odpowiedzial: moze
    To znaczy, ze jak wydam 20.000pln na szkielka i z moim body bedzie zyleta, i jak bede chcial zmienic puszke, to moze sie okazac, iz wszystkie beda zle fokusowac, winietowac i mydlic???? Przeciez to absurd
    my sądzimy, że jakość i powtarzalność produkcji Canona zwłaszcza to mit i trzeba się z tym zwyczajnie pogodzić...

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Kurcze, chlopaki... ale przeciez te szkielka, to w Japonii robia a nie na Taiwanie czy w Chinach. A oni raczej sie przejmuja kontrola jakosci.

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Tajwan czy inne Bielskobiale moga sobie pozwolic na badziew ale tam ???

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

...To znaczy, ze jak wydam 20.000pln na szkielka i z moim body bedzie zyleta, i jak bede chcial zmienic puszke, to moze sie okazac, iz wszystkie beda zle fokusowac, winietowac i mydlic???? Przeciez to absurd
    Miałem tak po przesiadce z 300d na 20d. Zrezygnowałem wtedy z 20D i udało mi się dobrać dobre 10D do moich szkieł.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak już jest. Jeżeli kupisz walniętą puszkę to właśnie będziesz miał taką przykrą przygodę. Kłania się kontrola jakości w fabryce.
    Dotychczas 2x zmieniałem puszkę, D60 -> 10D -> 20D. Z 20D i 4 szkłami byłem na Żytniej bo FF/BF (pisałem o tym na forum).

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

zmien body na analogowe albo na seri 1d wtedy nie bedzie problemu :-), jedyny problem jaki widze to wytlumaczyc zonie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    zmien body na analogowe albo na seri 1d wtedy nie bedzie problemu :-), jedyny problem jaki widze to wytlumaczyc zonie
    i jest to, o ile wiem, problem NP-zupelny

a tak serio... jakos z 10D nie mam problemu. co wepne to ostrzy w punkt. wlacznie z problematyczna 50-tka i Sonnarem :-)
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A ja się nie zgadzam. Sugerowanie kupna analoga jako rozwiązania problemów jakościowych to chyba jednak pomyłka. Jestem głęboko przekonany, że taki EOS Elan II, którego mam i bardzo sobie chwalę, nie zachowuje się lepiej niż przeciętny 350D. Robiłem zdjęica 10 lat Canonem i w życiu nie zdarzyło mi się powiększać więcej niż 20x30 (a to i tak kilka razy zaledwie). A teraz wszyscy patrzą w PS na 100% cropa i mówią - kurcze, analog to była jakość. Nieprawda.

A, i jeszcze jedno, do Pikczera - w Polsce wiele zagranicznych firm przyznaje, że jakość wyprodukowanych tu produktów nie tylko nie jest niższa niż w fabrykach tych firm na zachodzie, ale jest dużo lepsza. Przykłady: Toyota, Opel, choćby moja firma z zakładem wiązek kablowych w Jeleśni. Japonia nie jest dla mnie wyznacznikiem jakości, gdy w grę wchodzi globalna kalkulacja kosztów.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    i jeszcze jedno, do Pikczera - w Polsce wiele zagranicznych firm przyznaje, że jakość wyprodukowanych tu produktów nie tylko nie jest niższa niż w fabrykach tych firm na zachodzie, ale jest dużo lepsza. Przykłady: Toyota...
    Dokładnie. Mój tato jest kontrolerem jakości w jednej z firm produkującej dla Toyoty. Mówi, że u Toyoty nie ma przeproś. Jest napisane w specyfikacji "tyle setek, mikronów" i koniec. Nie trzyma zwrot. Koniec pieśni.
    the silence is deafening

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów