O tak, Polska fabryka ma super opinię, lepiej nigdzie na świecie Opla nie robią, no ale to inna sprawa, jak masz 20% bezrobocie i faszystów/brygadzistów to chodzisz jak szwajcarski zegarek...Zamieszczone przez Kubaman
O tak, Polska fabryka ma super opinię, lepiej nigdzie na świecie Opla nie robią, no ale to inna sprawa, jak masz 20% bezrobocie i faszystów/brygadzistów to chodzisz jak szwajcarski zegarek...Zamieszczone przez Kubaman
20Dset
maj łeb...
Tytus to nie jest tak jak mówisz. Tak pewnie bywa. Moim zdaniem wszystko zależy od kultury organizacyjnej firmy, od ludzi tam pracujących, icj motywacji irp. U mnie w firmie (a nie jestem jej właścicielem) wszyscy wiedzą, że jeśli robota jest zrobiona, to co miało być zrealizowane, zarobią i to niezłe pieniądze. Tak jest już od 13 tu lat!
przerysowałeś ostro, ale chodzi własnie o to - jeśli japońca nikt nie pilnje tak jak naszych, to tam zrobią to gorzej. Zasady są wszędzie takie same, robisz tak jak od ciebie wymagają. Dlatego ewentualny spadek jakości Canona zwalam na karb zmieniającej się polityki firmy (ech ta globalizacja i cięcie kosztów). Choć tak jak pisałem, ja bym z tym nie przesadzał.
Skad Ty sie urwales??? Ile lat zyjesz w tym kraju??? I co z tego, ze nasze wzmacniacze byly wspaniale???? Juz ich nie produkujemy. Co z tego, ze Polonez mial 5 gwiazdek w crash testach ??? Teraz to historia.Zamieszczone przez Kubaman
Chcesz jezdzic Toyota z silnikiem robionym w Polsce? Prosze bardzo. Ale nie gadaj mi, ze bedzie on lepiej zmontowany niz to zrobia w Japonii.
Podaj mi jedna naszą markę, ktorej nazwa jest znana na swiecie.![]()
To nie chodzi o to, ze tu jest be, a tam jest wspaniale. Kocham ten kraj i nie chcialbym zyc gdzie indziej. Nie zmienia to jednak faktu, ze jest w nim bieda. A tam gdzie ludzie nie maja co do garnka wlozyc i gdzie praca byla przez dziesiąt lat przykrym obowiazkiem i odbębnieniem 8 godzin, daleko nam bedzie do fabryk, gdzie produkuja eLki.
Ze moim 10D przerobiłem 7 obiektywów: 24/2.8, 50/1.4, 100/2.8Macro, 135/2.0L, 17-40, 70-200/2.8 IS, 80-200/2.8 i nigdy najmniejszych problemów, wszystko żyleta. Być może to 20D jest problematyczne, albo ja mam szczęście.
Z drugiej strony to prawda, że w dobie analogów nikt nie patrzył na piksele i wówczas każdy 24-70 był idealny, dopiero teraz wychodzą różne rzeczy z jakością.
SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa
![]()
chłopie, zażyj walerianę![]()
podałem konkretne przykłady, jak nie chcesz, to nie akceptuj rzeczywistości. Jeśli kupisz w europie Toyotę z małolitrażowym silnikiem diesla D4D to musisz ją kupić z silnikiem robionym w Polsce. I nikomu na kontynencie poza tobą to nie przeszkadza.
Wróć jednak do meritum - ja swoją opinię podałem aby rozwijać twój wątek (przeczytaj jeśli łaska), a nie dla lania wody.
Zamieszczone przez Pikczer
No jak!? A gorzałki różne? Żytnia, Żubrówka, Wyborowa, Polonez. Ba nawet na butelce Smirnoffa przed laty stało jak wół Lvov, Poland :-) Teraz nam markę zabrali :-(
Janusz
Olac, przypiac szklo do body i robic fotki.Zamieszczone przez Pikczer
BINGO !, i wydrukować 20x30 i sprawdzić, czy jest nieostre. Jeśli tak, to wymienić lensa, choć to mało prawdopodobne.Zamieszczone przez Vitez