Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: To Jest Bez Sensu !

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    A ja się nie zgadzam. Sugerowanie kupna analoga jako rozwiązania problemów jakościowych to chyba jednak pomyłka. Jestem głęboko przekonany, że taki EOS Elan II, którego mam i bardzo sobie chwalę, nie zachowuje się lepiej niż przeciętny 350D. Robiłem zdjęica 10 lat Canonem i w życiu nie zdarzyło mi się powiększać więcej niż 20x30 (a to i tak kilka razy zaledwie). A teraz wszyscy patrzą w PS na 100% cropa i mówią - kurcze, analog to była jakość. Nieprawda.

A, i jeszcze jedno, do Pikczera - w Polsce wiele zagranicznych firm przyznaje, że jakość wyprodukowanych tu produktów nie tylko nie jest niższa niż w fabrykach tych firm na zachodzie, ale jest dużo lepsza. Przykłady: Toyota, Opel, choćby moja firma z zakładem wiązek kablowych w Jeleśni. Japonia nie jest dla mnie wyznacznikiem jakości, gdy w grę wchodzi globalna kalkulacja kosztów.
    O tak, Polska fabryka ma super opinię, lepiej nigdzie na świecie Opla nie robią, no ale to inna sprawa, jak masz 20% bezrobocie i faszystów/brygadzistów to chodzisz jak szwajcarski zegarek...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    O tak, Polska fabryka ma super opinię, lepiej nigdzie na świecie Opla nie robią, no ale to inna sprawa, jak masz 20% bezrobocie i faszystów/brygadzistów to chodzisz jak szwajcarski zegarek...
    Tytus, co Ty masz, okres, czy co? wszystko na nie?

8)
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Tytus to nie jest tak jak mówisz. Tak pewnie bywa. Moim zdaniem wszystko zależy od kultury organizacyjnej firmy, od ludzi tam pracujących, icj motywacji irp. U mnie w firmie (a nie jestem jej właścicielem) wszyscy wiedzą, że jeśli robota jest zrobiona, to co miało być zrealizowane, zarobią i to niezłe pieniądze. Tak jest już od 13 tu lat!

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    Tytus, ale przywaliłeś
    przerysowałeś ostro, ale chodzi własnie o to - jeśli japońca nikt nie pilnje tak jak naszych, to tam zrobią to gorzej. Zasady są wszędzie takie same, robisz tak jak od ciebie wymagają. Dlatego ewentualny spadek jakości Canona zwalam na karb zmieniającej się polityki firmy (ech ta globalizacja i cięcie kosztów). Choć tak jak pisałem, ja bym z tym nie przesadzał.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Cool

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    A, i jeszcze jedno, do Pikczera - w Polsce wiele zagranicznych firm przyznaje, że jakość wyprodukowanych tu produktów nie tylko nie jest niższa niż w fabrykach tych firm na zachodzie, ale jest dużo lepsza. Przykłady: Toyota, Opel, choćby moja firma z zakładem wiązek kablowych w Jeleśni. Japonia nie jest dla mnie wyznacznikiem jakości, gdy w grę wchodzi globalna kalkulacja kosztów.
    Skad Ty sie urwales??? Ile lat zyjesz w tym kraju??? I co z tego, ze nasze wzmacniacze byly wspaniale???? Juz ich nie produkujemy. Co z tego, ze Polonez mial 5 gwiazdek w crash testach ??? Teraz to historia.
    Chcesz jezdzic Toyota z silnikiem robionym w Polsce? Prosze bardzo. Ale nie gadaj mi, ze bedzie on lepiej zmontowany niz to zrobia w Japonii.
    Podaj mi jedna naszą markę, ktorej nazwa jest znana na swiecie.
    To nie chodzi o to, ze tu jest be, a tam jest wspaniale. Kocham ten kraj i nie chcialbym zyc gdzie indziej. Nie zmienia to jednak faktu, ze jest w nim bieda. A tam gdzie ludzie nie maja co do garnka wlozyc i gdzie praca byla przez dziesiąt lat przykrym obowiazkiem i odbębnieniem 8 godzin, daleko nam bedzie do fabryk, gdzie produkuja eLki.

Bywalec Awatar Smaczny

Domyślnie

Ze moim 10D przerobiłem 7 obiektywów: 24/2.8, 50/1.4, 100/2.8Macro, 135/2.0L, 17-40, 70-200/2.8 IS, 80-200/2.8 i nigdy najmniejszych problemów, wszystko żyleta. Być może to 20D jest problematyczne, albo ja mam szczęście.

Z drugiej strony to prawda, że w dobie analogów nikt nie patrzył na piksele i wówczas każdy 24-70 był idealny, dopiero teraz wychodzą różne rzeczy z jakością.

SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Skad Ty sie urwales??? Ile lat zyjesz w tym kraju???

chłopie, zażyj walerianę
    podałem konkretne przykłady, jak nie chcesz, to nie akceptuj rzeczywistości. Jeśli kupisz w europie Toyotę z małolitrażowym silnikiem diesla D4D to musisz ją kupić z silnikiem robionym w Polsce. I nikomu na kontynencie poza tobą to nie przeszkadza.

Wróć jednak do meritum - ja swoją opinię podałem aby rozwijać twój wątek (przeczytaj jeśli łaska), a nie dla lania wody.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

...Podaj mi jedna naszą markę, ktorej nazwa jest znana na swiecie.

No jak!? A gorzałki różne? Żytnia, Żubrówka, Wyborowa, Polonez. Ba nawet na butelce Smirnoffa przed laty stało jak wół Lvov, Poland :-) Teraz nam markę zabrali :-(

Janusz

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A co Wy sadzicie na ten temat?
    Olac, przypiac szklo do body i robic fotki.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Olac, przypiac szklo do body i robic fotki.
    BINGO !, i wydrukować 20x30 i sprawdzić, czy jest nieostre. Jeśli tak, to wymienić lensa, choć to mało prawdopodobne.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów