Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 86

Wątek: Dish (lub jak kto woli słoneczko) na systemie

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na razie nie mam statywu oświetleniowego. Jak będę miał, to będę myślał najpierw jak to połączyć DIY, żeby jeszcze mieć możliwość obrotu góra dół. Lampa do softa to raczej nie problem, jedna guma i klocek, żeby się nie rysowała zbytnio o metal i już się trzyma. Do metalowego kółka od softa też raczej idzie domowym sposobem dużo przyczepić W Bydzi mam taki łamany przegub od dość solidnej lampy biurkowej, może podpasuje ^^

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Na razie nie mam statywu oświetleniowego. Jak będę miał, to będę myślał najpierw jak to połączyć DIY, żeby jeszcze mieć możliwość obrotu góra dół. Lampa do softa to raczej nie problem, jedna guma i klocek, żeby się nie rysowała zbytnio o metal i już się trzyma. Do metalowego kółka od softa też raczej idzie domowym sposobem dużo przyczepić W Bydzi mam taki łamany przegub od dość solidnej lampy biurkowej, może podpasuje ^^
    Jak to wszystko modelka zobaczy to pomyśli że jakieś madejowe tortury jej szykujesz ;-)
    Ja raczej szukam rozwiązania niekoniecznie taniego, ale żeby było wygodne w obsłudze, dało się używać w plenerze bez strachu że się coś rozpieprzy, krótko żeby mi nie przeszkadzało w pracy w różnych warunkach (no wiadomo że nie przy wichurze). No i zaletą tego ustrojstwa jest fakt, że tego bowensa można używać i do systemu w plenerze, ale i także kiedyś do studia. Dlatego nie szukam prowizorek, których mam już dość, ale jakiegoś w miarę pewnego i uniwersalnego patentu.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja mam pytanie. Co do takich pixeli z highspeed sync to dziala tylko na lampach systemowych prawda? Ja osobiscie uzywam body canona z lampami nikona sb-28, sb-26... Nie ma raczej opcji na skrocenie czasu synchronizacji?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    pomylka... do kasacji
    Ostatnio edytowane przez xwilkx ; 06-05-2010 o 10:54 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto

Domyślnie

Niby bez sensu, systemowa lampa za dishem, ale ludzie poza PL to robią i efekty są niczego sobie. Tylko jaka średnica??? 420mm nie będzie za duże?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Raczej nie.

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Niby bez sensu, systemowa lampa za dishem, ale ludzie poza PL to robią i efekty są niczego sobie. Tylko jaka średnica??? 420mm nie będzie za duże?
    Dlaczego bez sensu??
    Skasowali mi ;(

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suchyHc Zobacz posta
    Dlaczego bez sensu??
    Dlatego, że sporo osób twierdzi że lampa studyjna świeci dookoło, lampa systemowa tylko w jednej płaszczyźnie.
    A co z zoomem lampy, jak ustawić optymalnie? :-)

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Dlatego, że sporo osób twierdzi że lampa studyjna świeci dookoło, lampa systemowa tylko w jednej płaszczyźnie.
    A co z zoomem lampy, jak ustawić optymalnie? :-)
    Jak ci nie szkoda rozpraszacza (i jednego i drugiego) to pewnie jak najszerzej (14mm, albo 24mm), ale ja osobiście w moim DIY dishu nie widzę różnicy - z każdą ogniskową jest tak samo. Podobnie w softboxie

Domyślnie

a moze takie cos hehe tylko nie moge rozszyfrowac teg oszarego "czegos"...
    http://davidtejada.blogspot.com/2008...or-sb-800.html
    (gutter thing from Home Depot (don't know the name but you probably know what I am talking about)
    a ogolnie to D.Tejada jest mistrzem :]

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów