Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: 350d zakrywanie okularu celownika

Zablokowany Awatar Hoody
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

eeeeeeee gadasz ktoś kiedyś mi powiedział
    "Nie kupuj nigdy tańszego szkła niż body..."
    6000 za body to sporo ok , ale to są lustrzanki, lustrzanki kupują ludzie którzy chącmieć niezawodny aparat i najlepsze zdjęcia, i sa skłonni za to zapłacić, a 95% rynku to kompakciarze i im to wystarcza wydaja 1000-2000 zł i są zadowoleni, jak chcesz poznam CIe z moim kolegą , który najpierw zachwala mi nikony że są bardziej do przodu a tu mi sie pojawia z rebelem xt i sigmą 18-50 3.5f 4.5 i cynkuję, a ja do niego po co ci ta mydelniczka na body rób prze butelkę od millera podobne efekty...
    to tak na boku :-)
    jeśli ceny spadających 20d cię nie satysfakcjonują i ich parametry to masz problem bo marki ani 5d nie spadną poniżej 10tys w moment,
    a canon ma taką politykę i nikt z nas tego nie zmieni

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    kolejny watek zaczyna sie w liste zyczen..
    w sumie racja :-) przepraszam

ale z drugiej strony... Nikon, co by na niego nie mowic (ze po 4 latach raczyl laskawie zejsc ze swojego piedestalu i rzucic masom nowy aparat) potrafi wypuscic aparat cyfrowy, z akcentem na slowo "aparat". u Canona to nadal jest bardziej "cyfrowy" (lub raczej: "elektroniczny") niz aparat. rozumiem, ze semi-pro to tylko semi-pro, ale dlaczego za podobne pieniadze co D200 Canon oferuje korpus wyraznie bardziej spartanski. nie mowie ze zly, ale te kilka bajerow, o ktorych trabi sie od dawna, to bym w koncu oczekiwal, ze zostana dodane

wiem, ze jestem marudny ale mnie kneflologia 10D bardzo pasuje - i jakby to tylko dopasowac do faktu, ze to jest aparat cyfrowy (po 5 latach od pojawienia sie DSLR naprawde wypadalo by), to byloby git. bo jesli 30D od 20D bedzie roznil sie tylko iloscia megapikseli i ukladem AF to formalnie dziekuje Canonowi i kupuje S3Pro. albo D200
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 05-11-2005 o 11:14
    www albo tez flickr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hoody
    6000 za body to sporo ok , ale to są lustrzanki, lustrzanki kupują ludzie którzy chącmieć niezawodny aparat i najlepsze zdjęcia, i sa skłonni za to zapłacić,
    (...)
    jeśli ceny spadających 20d cię nie satysfakcjonują i ich parametry to masz problem bo marki ani 5d nie spadną poniżej 10tys w moment,
    a canon ma taką politykę i nikt z nas tego nie zmieni
    no tak... ale polityka Canona mnie, jako konsumenta, tak naprawde g... obchodzi. mnie obchodzi, ze jak mam te 6000zl do wydania, to chce za to dostac optymalny produkt. po prostu: dla mnie on nie musi miec napisu Canon na obudowie, czy tez trzech paskow albo wiatraczka na przedniej masce

a jak patrze na D200 a 20D to sorki, ale tu nie ma czego porownywac. i chcialbym, zeby reakcja Canona (ktory rzekomo slucha uzytkownikow), byla na co najmniej takim poziomie jak laskawie schodzacego z piedestalu raz na 4 lata Nikona. to chyba nie jest duzo
    www albo tez flickr

Zablokowany Awatar Hoody
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

niby te fuji maja fajną matrycę ze względu na jej budowę, ale coś te apartaty jakoś mi nie leżą, a takie przejscie na nikona to też problem z posiadanymi obiektywami zdecydowałem się na canona i jak narazie będe z nim w teamie,

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

akustyk, to nie tak - nikon caly czas (a przynajmniej teraz) trzyma sie pewnych rozwiazan jesli chodzi o sterowanie sprzetem.. obral ciaglosc, aby nie utrudniac zycia uzytkownikom ktorzy przesiadaja sie na nowe puszki

canon robi to samo - to nic innego jak kontynuacja tego co juz sprawdzone... ale po prostu ty powinienes kupic nikona

seria anlogowych jedynek caly czas byla sterowan w ten sam sposob.. wcisnij przycisk/kombinacje przyciskow i pokrec kolkiem.. i pozostalo to do dzisiaj. pozniej wyszla 3'ka w ktorej zaczerpnieto ten sam sposob sterowania aby profesjonalisci dokupujac tansze zapasowe body nie mieli problemow ze sterowaniem i mogli obslugiwac je z okiem przylozonym do wizjera.. po prostu wiesz ile przeskokow kolka da ci pomiar matrycowy a ile centralnie wazony... co do 3ki - dosc dlugo bylo trzeba czekac na 1v i tak naprawde w momencie premiery eos 3 byl tak samo dobry o ile nie lepszy (lepszy na bank ) jak obecnie panujaca 1ka.. chyba eos 1n jesli dobrze pamietam.. dopiero 1v przejal prowadzenie

w nikonie nie bylo tak ciekawie - seria profesjonalnych nikonow miala zblizona galkologie.. a tu nagle wychodzi F5 ktory jest.. inny.. pojawiaja sie guziczki zamiast pokretel. wiele osob nie moglo sie przyzwyczaic do nowego sterowania aparatem. dzis sa to juz standardy ale nikon dosc dlugo szukal idealnego rozwiazania.. ktore minolta zdaje sie znalazla juz w 600si, ktore powielila w dynaxie 9 i 7.. i oby tak dalej

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

akustyk, to nie tak - nikon caly czas (a przynajmniej teraz) trzyma sie pewnych rozwiazan jesli chodzi o sterowanie sprzetem.. obral ciaglosc, aby nie utrudniac zycia uzytkownikom ktorzy przesiadaja sie na nowe puszki

canon robi to samo - to nic innego jak kontynuacja tego co juz sprawdzone...
    zgadza sie, ale te rzeczy kontynuowane wlasnie mi odpowiadaja mnie sterowanie 10-tka bardzo pasuje. ta galkologia jest prosta, klarowna i szybka w obsludze. nota bene, w odroznieniu od Nikosiow daje sie obslugiwac jedna reka - dla mnie to akurat ogromna zaleta
    natomiast te rzeczy ktore mi nie leza nie koliduja z przyzwyczajeniami. kolka funkcyjne mozna zamienic w 1D - czemu nie mozna tego samego dac uzytkownikom semi-pro? przez C.Fn. wiec w pelni fakultatywnie. ISO w celowniku to chyba tez nie jest jakis wielki wyczyn. przycisk MLU... no, bez przesady... jesli mozna dodac przycisk wydruku wydluzenie czasu blokady ekspozycji... nie wydaje mi sie, zeby programisci Canona mieli tak wielka trudnosc z dodaniem tego do C.Fn. kurcze, student 3 roku informatyki by to zrobil, jakby mu dac odpowiedni SDK

wymienne matowki jestem w stanie przebolec. mowiac brzydko ale dosadnie: rozumiem, ze to nie Praktika VLC, wiec nie mam co marzyc

ale po prostu ty powinienes kupic nikona
    byc moze. szkoda, ze Nikon nie ma w ofercie body semi-pro na moja kieszen. bo wydmuszkowe D70 to... bez urazy dla fanatykow, ale nie jest aparat. moj analogowy EOS 500 jest niewiele mniej komfortowy i nieco tylko bardziej trzeszczy w rece i podobnie smiesznie klapie lustereczkiem.
    a D200 chwilowo nie ta cena.

inna kwestia, ze do landszaftow to bym sie chyba jednak spial i do 5D uciulal. dla celownika i normalnego wykorzystania szerokich katow
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kazda firma ma swoja polityke, Canon utrzymuje sie na topie wiele lat wiec znaczy to ze ich sposob na biznes sie sprawdza. A ze nie daja uzytkownikom wszystkiego o co poprosza w cenie amatorskiego body... no coz. Nie zrozum mnie zle, nie mam nic przeciwko spotowi czy iso w wizjerze, co wiecej mnie tez wkurza postepowanie Canona, jednak zdaje sobie sprawe dlaczego tak robia.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    nie wydaje mi sie, zeby programisci Canona mieli tak wielka trudnosc z dodaniem tego do C.Fn. kurcze, student 3 roku informatyki by to zrobil, jakby mu dac odpowiedni SDK
    Oj, jakbym dorwał SDK do 350D....

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    i podobnie smiesznie klapie lustereczkiem.
    Mi się to kłapanie podoba. Na pewno bardziej niż ten odgłos wkrętaka elektrycznego z 350D.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów