Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Wątek: 350d zakrywanie okularu celownika

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    akustyk - takie życie - trzeba sie zająć produkcją takich puszek które spełniają wszystkie oczekiwania - na pewno byś miał dużo pracy
    ano niestety, takie zycie. jeden Nikon zlewa klientow i rzuca im korpus raz na marsjanski rok, i jeszcze z biedna matryca Sony w srodku, a drugi Canon pakuje bog jeden wie ile, nie wiadomo komu potrzebnych czujnikow AF, a nie potrafi sie zebrac, zeby dodac przycisk do MLU na korpusie i nie skazywac uzytkownikow na dlubanie po menu...

Canon niestety pod wzgledem "ficzerow" ergonomicznych zbytnio sie nie przyklada. i zamiast chocby wspomnianego przycisku do MLU daje w nowym 5D... przycisk do bezposredniego wydruku no po prostu posikac sie idzie z wrazenia, jak ten guzik niezmiernie ulatwia zycie marzylem o tym od 10 lat /sarcasm

ech... pozostaje tylko czekac, az w 3D bedzie dodatkowe kolko do zmiany tapety na ekranik LSD i melodyjek startowych. tak, z cyklu, niezbednych do zycia dodatkow
    a ISO w celowniku lezy odlogiem od N lat i wszyscy po kolei maja ten problem gleboko w nosie...
    www albo tez flickr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    a jak czesto jest to normalnym ludziom potrzebne? mi dotychczas rowno ZERO.
    osobiscie bardzo czesto. robie duzo zdjec na dlugich czasach, wlacznie z kilkoma minutami i zaslonka na celownik to rzecz, ktorej bardzo potrzebuje. troche wygodniejsza niz trzymanie zmarznietej lapy przez kilka minut nad korpusem
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

a jak czesto jest to normalnym ludziom potrzebne? mi dotychczas rowno ZERO.
    null.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    i zamiast chocby wspomnianego przycisku do MLU daje w nowym 5D... przycisk do bezposredniego wydruku
    A mój trabant ma taki
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

[QUOTE=Auwo]@bonk - Canony też mają

ta, maja tylko tak jak akustyk napisal za jakie pieniadze
    a f90 ma

co do przydatnosci to w reporterce totalnie mozna zapomniec
    o potrzebie zakrywania celownika

ale jak sie aparat wyzwala pilota to jest to juz ból
    ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

A mój trabant ma taki
    ale co? do wydruku?

nie no... chyba powinienem napisac, ze Ci zazdroszcze :-)
    aczkolwiek wolalbym guziora do MLU. i wskaznik, czy opcja jest aktywna na wyswietlaczu u gory (albo z tylu, jak ktos ma trabanta). dlubanie w menu i nieustanne "znowu trzeba czekac 3 sekundy" az sie pstryknie zdrowo mnie czasami wkurza a niestety, czesto potrzebuje MLU czy opoznienia migawki
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Robię sporo ze statywu, wyzwalanych wężykiem. Nigdy jeszcze nie użuwałem tego czegoś (w 33v i w 350d mam na pasku ten bajerek do zasłaniania).
    Dlaczego? Bo podczas pomiaru i nastawiania parametrów zasłaniam okiem. A potem - no co, przecież nie pozwolę, żeby aparat zmieniał mi ekspozycję tak pracowicie dobraną (czasami celując tym pseudo skupionym pomiarem w różne miejsca kadru), zawsze robię na M. Wtedy wpadające przez wizjer światło nie ma żadnego znaczenia - po podniesieniu lustra już nigdzie nie wpada.

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

w sumie trafna uwaga
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Zablokowany Awatar Hoody
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek
    Robię sporo ze statywu, wyzwalanych wężykiem. Nigdy jeszcze nie użuwałem tego czegoś (w 33v i w 350d mam na pasku ten bajerek do zasłaniania).
    Dlaczego? Bo podczas pomiaru i nastawiania parametrów zasłaniam okiem. A potem - no co, przecież nie pozwolę, żeby aparat zmieniał mi ekspozycję tak pracowicie dobraną (czasami celując tym pseudo skupionym pomiarem w różne miejsca kadru), zawsze robię na M. Wtedy wpadające przez wizjer światło nie ma żadnego znaczenia - po podniesieniu lustra już nigdzie nie wpada.

uff czyli nie musze kupować 1ds2 marka :-) co fakt to fakt, chyba że ktoś nie blokuje ekspozycji * jak dobrze pamiętem to może mieć problem,

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    czasem jak tak patrze, to mam wrazenie, ze producenci maja nas za totalnych kretynow, ktorzy jaraja sie megapikselami, a kompletnie nie zwracaja uwage na obsluge.
    Wystarczy posluchac jakie jest pierwsze (ew. drugie) pytanie wiekszosci klientow w sklepach foto (Czacha, Ty na pewno masz to codziennie). BARDZO RZADKO ktos sie mnie pyta o cos wiecej niz to ile ma Mpix moj aparat, coz, tak sobie marketingowcy wychowali ludzi Smutne, ale prawdziwe.
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów