Nie mam teraz dostepu do ACR bo w pracy jestem ale wydaje mi sie ze mozna tam wczytywac profile.
Nie mam teraz dostepu do ACR bo w pracy jestem ale wydaje mi sie ze mozna tam wczytywac profile.
Canon EOS 300 D + KIT + Sigma 70-300 4 - 5.6 APO DG MACRO + 2 x 512 Mb + Velbon DX 888 Digital
Hp Photosmart 720
Ale pod edytor i masz możliwoś preview pod jakimś profilem o wydrukach nie wspomnę. Ale w ACR jest tylko 1 profil i nie kojarzę by go można było zmienić.Zamieszczone przez dfilip
Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex
Chyba nie poprawne, a ładneZamieszczone przez Art Mag
Poprawne to byłyby na jednym profilu, a nie na wszystkich dziesięciu. Zwłaszcza tych z saturation
![]()
the silence is deafening
To ja jeszcze z pytankiem do użytkowników C1.
Właśnie zainstalowałem sobie wersję trial C1 3.7.1 i dziwi mnie, że wszystkie RAW z mojego 300D program obcina 8 pikseli od góry. Rozmiar plików RAW i jpg po konwersji jest 8 pikseli obcięty od góry - zdjęcia mają 3072x2040 zamiast 2048. Konwertuję bez żadnych cropów i skalowania.
To normalne ?
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Hi, hi, bez profili nie dało by sie ich zrobić wcale. Na zdjęciach te "saturation" to z DV FM. To co poprawne, nieraz bywa nudne jak flaki z olejem.
A życie po to jest, by bawić się ! A to trzeba umieć
Pozdrawiam
Chcialem sie pobawic Adobe Camera Raw poniewaz uwazam ze moj obecny edytor RAW - dolaczony do 350D przez Canona jest b. slaby. Jednak znalazlem wersje Adobe Camera RAW dla PHotoshopa CS. Czy pojdzie to na moim Photoshopie 7.0 ?
Nie.Zamieszczone przez baku
Do Photoshopa 7.01 była wersja 1.x CameraRaw. Z góry założono, że nie będzie aktualizowana i lista obsługiwanych aparatów jest b. skromna.
Do Photoshopa CS była wersja 2.x CameraRaw
Do Photoshopa CS2 jest wersja 3.x
Oprócz tego jest jeszcze konwerter DNG...
the silence is deafening
Nie, ACR nie ma CMS.Zamieszczone przez dfilip
Możesz tylko wybrać jedną z zaledwie kilku przestrzeni roboczych. Szkoda.
the silence is deafening
Czy ktos w ogole uzywal Bibble?
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy