Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Czy da sie to jakoś wykorzystać ?

Bywalec Awatar Czapa
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Czy da sie to jakoś wykorzystać ?

Witam

Otóż dziś podczas małych porządków oprócz zenita zresztą w całkiem ładnym stanie (ale nie ważne), znalazłem leningrad'a 4 mniemam że jest to światłomierz, ale moge sie mylić, rosyjski ciut znam a właściwie to cyrylice która pomogła mi przeczytać nazwe ale z resztą nie potrafie sobie poradzić. Pierwszy raz stykam się z takim sprzętem i nie wiele mówią mi oznaczenia na nim. Tu jest zdjęcie, jak będzie potrzeba więcej to mówcie, ale chcę wiedzieć czy da się to jakoś wykorzystać do pstrykania (czy to ma sens) no i jak

...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Początki nałogu

Domyślnie

Wykorzystać się da tylko po co? Może jako rekwizyt? W aparacie masz możliwość zmierzenia światła na różnej wielkości częściach kadru, dodatkowo algorytmy automatyki pozwalają szybko dobrać parametry.

Bywalec Awatar Czapa
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No niby tak, czyli sens jest tylko przy ww. znalezionym Zenicie
    ...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czapa Zobacz posta
    No niby tak, czyli sens jest tylko przy ww. znalezionym Zenicie
    Raczej tak. O ile światłomierz będzie działał popranie bo selenowe długo nie żyją...:-|
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Uprawnienia umieszczania postów