Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Czy Pretec Cheetach będzie współpracował z 350D ?

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Czy Pretec Cheetach będzie współpracował z 350D ?

Witam

Gdzieś ostatnio czytałem (i za cholerę nie mogę sobie przypomnieć gdzie), że karty Pretec Cheetah nie chcą współpracować z canonami 350D.
    Czy to prawda ?
    Chcę kupić kartę 1 GB i zastanawiam się czy brać Kingston CompactFlash 1024MB Elite Pro High Speed czy Pretec CompactFlash 1GB Cheetah

Dodam jeszcze, że szukałem na forum i odpowiedzi nie znalazłem (info dla Vitez'a :wink: )

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loram
    Gdzieś ostatnio czytałem (i za cholerę nie mogę sobie przypomnieć gdzie), że karty Pretec Cheetah nie chcą współpracować z canonami 350D.
    Czy to prawda ?
    o, to ciekawe... fajnie by było, gdybyś znalazł źródło, bo mam cheetah x80 i wszystko dobrze działa.

Chcę kupić kartę 1 GB i zastanawiam się czy brać Kingston CompactFlash 1024MB Elite Pro High Speed czy Pretec CompactFlash 1GB Cheetah
    mam 350D i oba rodzaje kart, oba działają dobrze i bezproblemowo, polecam cheetah głównie dlatego, że metalowa, a prędkościowo nie jest to rewelacja (obie tak pi-razy-drzwi równe) ale może być

Dodam jeszcze, że szukałem na forum i odpowiedzi nie znalazłem (info dla Vitez'a :wink: )
    no a np. tutaj? (mail #7.)
    http://canon-board.info/showthread.php?t=4071
    pozdro.,
    m.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw
    o, to ciekawe... fajnie by było, gdybyś znalazł źródło, bo mam cheetah x80 i wszystko dobrze działa.
    No własnie jak bym znalazł to by mi się wiele wyjasniło... :wink:

mam 350D i oba rodzaje kart, oba działają dobrze i bezproblemowo, polecam cheetah głównie dlatego, że metalowa, a prędkościowo nie jest to rewelacja (obie tak pi-razy-drzwi równe) ale może być
    Najważniejsze, że działa. Dzieki za info. Powstaje pytanie: którą wybrać? Kingston tańszy o 70 PLN.

No widzisz, tak te wyszukiwarki działają.... tego mi nie wyrzuciła przy szukaniu...

Bywalec Awatar boski
    Miasto
    wawka

Domyślnie

potwierdzam... dziala
    Loading sig, please wait...
    |||||||||||||----35%----------------

Canon EOS system

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Najważniejsze, że działa. Dzieki za info. Powstaje pytanie: którą wybrać? Kingston tańszy o 70 PLN.
    miałem ten sam problem rok temu, tylko różnica była większa, o ile pamiętam kingston HS ~250,- i cheetah x80 ~380,-
    kupiłem cheetah, bo było napisane (w komputroniku), że jest 2x szybsza od tego kingstona.
    przywożę, testuję, a tu ****, szybkie pomiary (w czytniku*) wykazały, że nie jest szybsza, a czasami (mniejsze pliki) jest ciut wolniejsza... oczywiście wykłócanie się w hurtowni nie miało sensu, tyle tylko, że zdjęli info, że jest 2x szybsza

ale dziś w sumie już nie żałuję, szybkość i tak jest spoko i wystarcza, żadnych problemów ani razu z odczytem/zapisem zdjęć nie miałem, i metalowa obudowa swoje robi, więc - jak cena nie przeszkadza to - polecam

ale wybór należy do ciebie

_____
    * dziś też wiem, że tamten czytnik to tez nie była rewelacja...
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Też mam Preteca x80 1GB i działa.

Oczywiście pod warunkeim, że go włożę do aparatu. W przeciwnym wypadku nie działa
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam Preteca 1GB 80x , siostra ma 350D - pozyczalem jej pare razy i sam uzywalem pare razy z ta karta. Dziala na 100%

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dzięki Wam za info. Dobrze wiedzieć, ze można liczyć na pomoc
    Vitez, sorry za poprzedni temat, nie miałem czasu wyszukiwać i poszedłem na łatwiznę licząc, że dostanę od kogoś pomoc w postaci zestawu linków i nie zawiodłeś mnie ;-) Dzięki

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nie miałem czasu wyszukiwać i poszedłem na łatwiznę licząc, że dostanę od kogoś pomoc w postaci zestawu linków

Dostales... ale przy okazji pokazales brak szacunku dla czyjegos czasu bo "nie mialem czasu wyszukiwac" .
    Przykre... ale swiadczy to tylko o tobie.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Dostales... ale przy okazji pokazales brak szacunku dla czyjegos czasu bo "nie mialem czasu wyszukiwac" .
    Przykre... ale swiadczy to tylko o tobie.
    Vitez, chyba się trochę zagalopowałeś z tym brakiem szacunku ??: Gdzie się tego dopatrzyłeś
    1. Nie miałem ani czasu ani możliwości szukać, bo musiałem wyjść i nie mogłem siedzieć przy kompie i szukać
    2. Forum jest chyba po to żeby sobie pomagać, a nie wytykać brak szacunku. Nie mam pojęcia skąd ci taka myśl do głowy przyszła
    3. Na zakończenie podziękowałem za pomoc więc tym bardziej nie rozumiem Twoich uwag o braku szacunku
    4. Może zanim zaczniesz kogoś posądzać o brak szacunku, spróbuj poznać motywy i okoliczności jakie kierowały osobą która prosi o pomoc.

z wyrazami szacunku
    Loram / Michał

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów