Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 108

Wątek: Święto Zmarłych

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow
    To ja dorzuce coś od siebie:
    dobre fajne. więcej dawaj.
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    Na sytuację drogową w Radomiu mam taki sam wpływ jak Ty na korki w Wawie :-)
    no niestety miasto Radom kojarzy mi się z cwanymi urzędasami oraz sądem radomskim, który przysyła celowo po dwóch miesiącach od momentu zdarzenia kieruje wniosek do Policji, skutkiem czego celowo i świadomie (o czym poinformowała mnie Pani funkcjonariusz na Waliców w W-wie) wymusza na kierowcach postępowanie sądowe. koszt dodatkowy to że tak zamknę OT jakieś 100 zł. za wysłanie dwóch papierków.

Po drugie dla mnie jesteś fachowcem, czy raczej bardziej zaawansowanym ode mnie fotoamatorem, ale nie wyrocznią. Więc daruj sobie uwagi w stylu "daj sobie spokój", czy powiedz "pass"..bo zdołować to możesz ale drzewko sadzone w parku ;-)
    poradziłem Ci coś co aplikuję sobie samemu. nie mam wpływu na Twój tok myślenia i interpretacji, więc niezmiennie powtórzę: każdy z nas ma prawo do swojej własnej prywatnej i niezmiernej mądrości i głupoty. ważne żeby to drugie nie brało góry nad całą resztą. trzeba wiedzieć kiedy i co trzeba odpuścić. bo inaczej to jest tylko klapanie migawką i wrzucanie później do kosza. tą drugą czynność też polecam. nie wszystko wychodzi - im dalej tym mniej klapnięć i więcej zrzutów (procentowo) do kosza. cenzorem jakości etc. staniesz się z czasem sam. teraz niestety zły bebop skrytykował, więc jest dużo prościej. bebop to na szczęście landszafciarz, więc można sobie to wytłumaczyć

Jesli nie sledzisz moich wypowiedzi, to przypomnę Ci, że mam świadomość swoich braków, widze różnicę między mymi knotami a tym co robią lepsi ode mnie, tak samo jak i świadomość że zapewne choćbym nie wiem jak bardzo się starał, to wielu z fotografów nigdy nie dogonię..ale to nie oznacza, że z tego powodu nie powinienem focić :-D . Tobie coś się nie podoba, ale te zdjęcia widziało też wiele innych osób, które stwierdziły, że są "super" (choć ja tego zdania nie podzielam)... tak kolego działa relatywizm.
    Marku, zdjęcia nie muszą mi się podobać.
    słowo "super" już mam zarezerwowane dla rzeczy adekwatnych do czegoś odstającego od przeciętnej jakości.
    a boląca cię prawda Marku jest taka, że wrzuciłeś na forum stado nieprzebranych i nieobrobionych pstryków zrobionych naprędce na spacerze z rodziną. sorki za szczerość, ale po paru postach się prosisz o szczere i wprost powiedzenie. i tyle. spróbuj jeszcze raz. albo zastanów się czy ktoś z piszących o tych zdjęciach nie miał trochę racji. jesteś w stanie z tego skorzystać? jeżeli tak to super. jeżeli nie to pstrykaj dalej, sytuacja prawdopodobnie się*powtórzy. Ci, którzy mówią często słowo "super" prawdopodobnie albo mają mały zasób słów, albo używają go aktualnie zamiast przecinka. niekoniecznie oznacza to wartościową ocenę. albo oceniający ma dość ograniczone pojęcie o tym co mówi, co też zdarza się często.
    pierwsza lekcja bólu dla początkującego fotografa to selekcja. i moim zdaniem zacznij od tego. nie fotografuj wszystkiego tylko wybrane motywy. skup się*na czymś. nie można pokazać wszystkiego za jednym razem. aha - dobrze jest opanować podstawowe techniki fotografowania przewidziane na dane sytuacje (np. zdjęcia nocne etc.). pomaga to skupić się później tylko na samym przedmiocie/temacie zdjęcia.
    BTW. ekspertem nie jestem i broń (B)boże się za takiego nie uważam.
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

To może jeszcze takie:

Chociaż to takie już chyba mniej ciekawe.

Generalnie nie miałem zbyt wielu pomysłów jak fotografować no i figurek było też mało. Pozatym zdjęcia robiłem Heliosem 58/2,8 który jest jednym z najjaśniejszych obiektywów jakie mam więc ostrzenie ręczne z obiektywem na M42 w takich warunkach jest dość trudne :-) Sporo zdjęć mi niestety nieostrych wyszło
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Jac, bebop ... fociliście w Święto Zmarłych ?? Podrzućcie plzzz kilka swoich fotek :-)
    fociliśmy, ale analogiem (6x7) więc pierwsze rozczarowanie to lab na Dzikiej - dopiero jutro dostanę negatyw. jakaś farsa, bo slajd z Powązek dostałem w dwie godziny. druga sprawa, że nocne foty to już przerobiłem przy okazji mszy papieskich. nie rusza mnie to już. tzn. temat zdjęć cmentarnych wygląda dość podobnie na większości zdjęć, dlatego szukam teraz wzroskiem innych rzeczy. np. detali. a robienie zdjęć dla samego pstryknięcia mam już za sobą. częściej opuszczam obiektyw niż go podnoszę i coraz lepiej mi z tym. druga sprawa, że zaczynam powoli bardzo mocną selekcję tego co chciałbym oglądać na zdjęciach, szczególnie swoich. sam fakt ich zrobienia jeszcze ich do niczego nie kwalifikuje. a szczególnie do publikowania tutaj, nawet gdyby były super. a może zwłaszcza :-)
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    no niestety miasto Radom kojarzy mi się z cwanymi urzędasami oraz sądem radomskim, który przysyła celowo po dwóch miesiącach od momentu zdarzenia kieruje wniosek do Policji, skutkiem czego celowo i świadomie (o czym poinformowała mnie Pani funkcjonariusz na Waliców w W-wie) wymusza na kierowcach postępowanie sądowe. koszt dodatkowy to że tak zamknę OT jakieś 100 zł. za wysłanie dwóch papierków.

poradziłem Ci coś co aplikuję sobie samemu. nie mam wpływu na Twój tok myślenia i interpretacji, więc niezmiennie powtórzę: każdy z nas ma prawo do swojej własnej prywatnej i niezmiernej mądrości i głupoty. ważne żeby to drugie nie brało góry nad całą resztą. trzeba wiedzieć kiedy i co trzeba odpuścić. bo inaczej to jest tylko klapanie migawką i wrzucanie później do kosza. tą drugą czynność też polecam. nie wszystko wychodzi - im dalej tym mniej klapnięć i więcej zrzutów (procentowo) do kosza. cenzorem jakości etc. staniesz się z czasem sam. teraz niestety zły bebop skrytykował, więc jest dużo prościej. bebop to na szczęście landszafciarz, więc można sobie to wytłumaczyć

Marku, zdjęcia nie muszą mi się podobać.
    słowo "super" już mam zarezerwowane dla rzeczy adekwatnych do czegoś odstającego od przeciętnej jakości.
    a boląca cię prawda Marku jest taka, że wrzuciłeś na forum stado nieprzebranych i nieobrobionych pstryków zrobionych naprędce na spacerze z rodziną. sorki za szczerość, ale po paru postach się prosisz o szczere i wprost powiedzenie. i tyle. spróbuj jeszcze raz. albo zastanów się czy ktoś z piszących o tych zdjęciach nie miał trochę racji. jesteś w stanie z tego skorzystać? jeżeli tak to super. jeżeli nie to pstrykaj dalej, sytuacja prawdopodobnie się*powtórzy. Ci, którzy mówią często słowo "super" prawdopodobnie albo mają mały zasób słów, albo używają go aktualnie zamiast przecinka. niekoniecznie oznacza to wartościową ocenę. albo oceniający ma dość ograniczone pojęcie o tym co mówi, co też zdarza się często.
    pierwsza lekcja bólu dla początkującego fotografa to selekcja. i moim zdaniem zacznij od tego. nie fotografuj wszystkiego tylko wybrane motywy. skup się*na czymś. nie można pokazać wszystkiego za jednym razem. aha - dobrze jest opanować podstawowe techniki fotografowania przewidziane na dane sytuacje (np. zdjęcia nocne etc.). pomaga to skupić się później tylko na samym przedmiocie/temacie zdjęcia.
    BTW. ekspertem nie jestem i broń (B)boże się za takiego nie uważam.
    Urzędasy u nas są faktycznie złośliwi i często myślący inaczej..nie cwani :-(. często załatwienie czegokolwiek wymaga albo znajomości, albo wyjechania z "buzią"...ale o tym lepiej pogadac na priv

reszta posta stanowi już pewną wskazówke dla mnie - za która dziękuję :-)
    A landszaftów też mam nieco w albumach :-)
    Pozdrawiam
    Marek

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

oftopizujac :-) [mode on]
    Cytat Zamieszczone przez Bepop
    a mi sie to podoba bo ci gwarantuje ze juz nigdy w tym miejscu nie przekroczysz dozwolonej predkosci ;-)... generalnie fotoradary nie sa do zarabiania kasy tylko do dyscyplinowania kierowcow... stad sa ostrzezenia ze fotoradar stoi.. wjeżdajac do Radomia (z kazdej strony) sa tabliczki informujace... a kto nie przestrzega ten placi :-)

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    fociliśmy, ale analogiem (6x7) więc pierwsze rozczarowanie to lab na Dzikiej - dopiero jutro dostanę negatyw. jakaś farsa, bo slajd z Powązek dostałem w dwie godziny. druga sprawa, że nocne foty to już przerobiłem przy okazji mszy papieskich. nie rusza mnie to już. tzn. temat zdjęć cmentarnych wygląda dość podobnie na większości zdjęć, dlatego szukam teraz wzroskiem innych rzeczy. np. detali. a robienie zdjęć dla samego pstryknięcia mam już za sobą. częściej opuszczam obiektyw niż go podnoszę i coraz lepiej mi z tym. druga sprawa, że zaczynam powoli bardzo mocną selekcję tego co chciałbym oglądać na zdjęciach, szczególnie swoich. sam fakt ich zrobienia jeszcze ich do niczego nie kwalifikuje. a szczególnie do publikowania tutaj, nawet gdyby były super. a może zwłaszcza :-)
    ja pierwszy raz zabrałem aparat na cmentarz, więc i nie wiedziałem czego tak naprawdę szukać. A więc ..może "rzeka świec" ?? cyk... hmmm.. duchy z kaplicy .. cyk, gdzieś komuś strasznie się spieszyło .. cyk pierwsza fotka ... miał być kontrast stoicyzmu alei świec z rozmazaną postacią.. Zdjęcie grobu tragicznie zmarłego kolegi - miała być zabawa z perspektywą.. itd... co wyszło, a właściwie nie wyszło .. widać... eeech do Twej postawy musi mi minąć nieco czasu :-)
    Pozdrawiam
    Marek

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    oftopizujac :-) [mode on]

a mi sie to podoba bo ci gwarantuje ze juz nigdy w tym miejscu nie przekroczysz dozwolonej predkosci ;-)... generalnie fotoradary nie sa do zarabiania kasy tylko do dyscyplinowania kierowcow... stad sa ostrzezenia ze fotoradar stoi.. wjeżdajac do Radomia (z kazdej strony) sa tabliczki informujace... a kto nie przestrzega ten placi :-)
    Od strony Wa-wy stoi między pasami i ZAWSZE jest tam fotoradar. Raz zwrócony w jednym raz w drugim kierunku. Moge podać, że ustawiony jest na 74 km/h - więc trzeba zwolnić
    Ostatnio edytowane przez MarekC ; 03-11-2005 o 14:43
    Pozdrawiam
    Marek

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

O kurde nie wiedziałem, że tylko 74 km/h
    @MarekC... może spotkanie i focenie po zachodzie lub o wschodzie słońca naszego "pięknego" miasta...

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacab1
    O kurde nie wiedziałem, że tylko 74 km/h
    @MarekC... może spotkanie i focenie po zachodzie lub o wschodzie słońca naszego "pięknego" miasta...
    bardzo chętnie :-)

o 74 wiem od znajomka ze Straży Miejskiej. te same ustawienia na terenie miejskim ma Policja.

jako mała ciekawostka .. rekordem prędkości zarejestrowanym przez ten radar, jaka widział kolega było .. 238 km/h :-o Powyżej 200 było kilka
    Pozdrawiam
    Marek

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów